01 / 05 / 2024

Metin Esin: Lüks konuta talep artacak!

Metin Esin: Lüks konuta talep artacak!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin yaptığı açıklamada yılın ikinci yansına gelmeden konut satışlarında artışlar gözleneceğini özellikle lüks konut yatırımcılarının dolardaki dalgalanmanın durulmasını beklediklerini belirtti.




Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, yılın ikinci yansına gelmeden konut satışlarında artışlar gözleneceğini özellikle lüks konut yatırımcılarının dolardaki dalgalanmanın durulmasını beklediklerini belirtti. TÜtK'in konut satışları ile ilgili açıkladığı rakamların beklenen bir sonuç olduğunu belirten Esin, bu rakamların sektörü olumsuz etkilemeyeceğini, birinci el emlak satışlarının, tahmin edilenin üzerinde yatırımcı potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. 

Mevcut fırsatlar değerlenecek Esin, "İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcılar için hâlâ cazibe merkezi olmaya devam ediyor. 

Özellikle lüks konutlarda bu daha rahat gözlemleniyor. Maslak, Zincirlikuyu, Levent gibi iş dünyasının eğlence ve alışveriş merkezleri ile buluştuğu bölgelere olan ilgi azalmayacak. Lüks konut yatırımcıları, döviz ve ekonomideki dalgalanmaların bitişiyle yeniden mevcut fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerdir" dedi. 


Bugün


Geri Dön