15 / 05 / 2024

lüks konuta talep artacak mı

lüks konuta talep artacak mı

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin yaptığı açıklamada yılın ikinci yansına gelmeden konut satışlarında artışlar gözleneceğini özellikle lüks konut yatırımcılarının dolardaki dalgalanmanın durulmasını beklediklerini belirtti.

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektörü çip krizi ve artan enflasyon nedeniyle orta sınıf model araba satışlarında gerileme yaşadı. Fakir daha fakirleşirken zenginin daha zenginleştiği ortamda lüks sınıf arabalara ilgi arttı. Lüks sınıfta en çok satan model Audi oldu.

Moskova'da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Moskova’da “elit” şeklinde nitelendirilen lüks kiralık evlere talep tekrar yükselişte. Savills şirketinin verilerinde, başkentte Haziran-Ağustos 2021 tarihlerinde imzalanan lüks kiralık konut sözleşmeleri geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. 

Lüks konutlara talep arttı! 

Milliyet Gazetesi yazarı Nilüfer Kas, bugünkü köşe yazısında lüks konut alıcılarının profilini kaleme aldı. 

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Dar gelirli ev, müteahhit lüks alıcı arıyor!

Konut sektörünün lüks konutta yoğunlaşması, dar gelirlinin ev ihtiyacını karşılayamıyor. Bu nedenle sektördeki arz-talep dengesi bozuldu...

Türkiye'de lüks konut talebi her geçen gün artıyor!

Coldwell Banker Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, "Türkiye’de lüks konuta olan talep her geçen gün artıyor." dedi. 

Lüks konutta talep artışı yaşanıyor!

KKTC'nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul şirketlerinden Mehmet Eminoğlu, "Artık vatandaşlar apartman kültüründen uzaklaşmak istiyor. Böylelikle lüks konuta talep artıyor" dedi.

Paran varsa, lüks konut alma zamanı!

İstanbul’da kentsel dönüşümün yoğun olduğu semtlerde ve lüks konut bölgelerinde konut fiyatları ve kiralar düşüşe geçti. Arz fazla talep az olunca fiyatlar yüzde 20-35 oranlarında geriledi...

Gaziantep’te lüks konutlara talep artıyor!

Suriye sınırındaki Gaziantep’te lüks ve ultra lüks konutların arz ve talebinde belirgin artış gözleniyor.

İstanbul'da sanayi alanları lüks konuta dönüştü!

İstanbul nüfusunun üçte birinin yaşadığı Anadolu Yakası’nda konut fiyatları Avrupa Yakası’na yetişti. Finans Merkezi, yeni metro hatları ve ofis projeleriyle değeri artan Anadolu Yakası’nda yükselen talep ile sanayi alanları da lüks konut projelerine dönüşüyor.

lüks konuta talep artacak mı Haberi

lüks konuta talep artacak mı


Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, yılın ikinci yansına gelmeden konut satışlarında artışlar gözleneceğini özellikle lüks konut yatırımcılarının dolardaki dalgalanmanın durulmasını beklediklerini belirtti. TÜtK'in konut satışları ile ilgili açıkladığı rakamların beklenen bir sonuç olduğunu belirten Esin, bu rakamların sektörü olumsuz etkilemeyeceğini, birinci el emlak satışlarının, tahmin edilenin üzerinde yatırımcı potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. 

Mevcut fırsatlar değerlenecek Esin, "İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcılar için hâlâ cazibe merkezi olmaya devam ediyor. 

Özellikle lüks konutlarda bu daha rahat gözlemleniyor. Maslak, Zincirlikuyu, Levent gibi iş dünyasının eğlence ve alışveriş merkezleri ile buluştuğu bölgelere olan ilgi azalmayacak. Lüks konut yatırımcıları, döviz ve ekonomideki dalgalanmaların bitişiyle yeniden mevcut fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerdir"...