28 / 04 / 2024

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektörü çip krizi ve artan enflasyon nedeniyle orta sınıf model araba satışlarında gerileme yaşadı. Fakir daha fakirleşirken zenginin daha zenginleştiği ortamda lüks sınıf arabalara ilgi arttı. Lüks sınıfta en çok satan model Audi oldu.



Türkiye'de 2022'nin ilk üç ayıdan lüks otomobillere olan ilgi arttı. BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Lexus, Maserati, Martta en çok satılan lüks otomotiv markaları belli oldu. 350 bin ile 990 bin bandında satılan orta sınıfı diye tabir edilen araç satışlarında Mart ayında dikkate değer bir düşüş olurken lüks premium marka ve spor lüks sınıfı arabalar yüzde 11,77'lik bir satış oranına çıktı. Orta sınıfta en çok satan marka ise Renault olurken, ardından Fiat ve Volkswagen sıralandı. Orta sınıf segment araçlarda satışlar genel bir düşüş gösterdi. 1 milyon lira ve üzeri etiket fiyatıyla satılan lüks sınıfta ise talebin arttı en çok talep gören marka sırasıyla Audi, Mercedes, BMW Porsche, Lexus ve Maserati oldu. 

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

C SINIFI ARAÇ SATIŞLARI 50 BİNİ BİR MİKTAR GEÇTİ

Otomotiv pazarında orta segment olarak adlandrılan markaların otomobil satışları yüzde 34,3 gerileyerek 50 bin 173, hafif ticari araç satışları ise yüzde 29,8 azalışla 14 bin 94 oldu. Mart ayında bu sınıfta yaşanan toplam düşüş yüzde 33,4'le 64 bin 267 oldu. Mart ayında lüks sınıfta ise satışlar orta sınıfın aksine yükselerek yüzde 11,77 oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön