12 / 05 / 2024

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektörü çip krizi ve artan enflasyon nedeniyle orta sınıf model araba satışlarında gerileme yaşadı. Fakir daha fakirleşirken zenginin daha zenginleştiği ortamda lüks sınıf arabalara ilgi arttı. Lüks sınıfta en çok satan model Audi oldu.



SMART VE LAMBORGHINI DE HİÇ SATIŞ YOK

Otomobil satışlarında geçen ay 44 markanın yer aldığı listede, lüks sınıfta Smart ve Lamborghini hariç tüm markalarda satış yapıldı. Mart ayında, 2 Bentley, 2 Jaguar, 2 Ferrari, 1 Aston Martin, 18 Maserati ve 88 Porsche satışı gerçekleştirildi. Otomotiv sektöründeki arz-talep dengesinde beklenen iyileşme yılın ilk 3 ayında da gerçekleşmedi.

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Lüks sınıfta en çok satan model bin 810 satışla Audi olurken, bin 296 satışla ikinci Mercedes Benz, bin 166 adetlik satışla BMW üçüncü oldu. Bu markaları sırasyıla Volvo, Jeep, MINI, Cupra, DS, Land Rover takip etti.

Spor lüks markalar arasında Porsche 88 adet, Maserati 18 adet, Lexus da 13 adeta satarak ilk üçte sıralandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön