11 / 05 / 2024

lüks otomobil satışları

lüks otomobil satışları

Otomotiv sektörü çip krizi ve artan enflasyon nedeniyle orta sınıf model araba satışlarında gerileme yaşadı. Fakir daha fakirleşirken zenginin daha zenginleştiği ortamda lüks sınıf arabalara ilgi arttı. Lüks sınıfta en çok satan model Audi oldu.

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Otomobil satışları seçim öncesi rekor kırdı! Mart'ta 109 bin 828 adet otomobil satıldı!

Türkiye genelinde otomotiv satışlarında Mart ayı rekoruna imza atıldı. Otomotiv satışları geçtiğimiz ay, 2023'ün aynı ayına göre yüzde 5,7 arttı ve  109 bin 828 adet oldu. İşte detaylarıyla otomotiv satışları...

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

Antalya'da lüks yat üretimi rekor seviyeye kadar ulaştı! 

Antalya Serbest Bölgesi, 2000 senesinden 2024'e kadar 705 lüks yat üreterek 1,69 milyar dolar gelir sağlarken, 2023 yılında 93 lüks yat satışı yaparak rekor kırdı. Buna göre, 2024'te ise yeni rekora ulaşılacağı düşünülüyor.

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yapılan  analize göre, 10 milyon ABD doları (36,7 milyon dirhem) değerindeki toplam konut satışları 2023 yılında yüzde 92,4 artış göstererek 431 adet satışa ulaştı.

İş insanı Sadettin Saran Göktürk Kemer Country'deki lüks villasını 290 milyon liraya satıyor!

Saran Holding'in ve S Sport'un sahibi iş insanı Sadettin Saran lüks dev villasını 290 milyon liraya satılığa çıkardı. İşte lüks villanın ayrıntıları...

Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı!

Konuşanlar programıyla tanınan ünlü isim Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı.

TBMM'nin 377 milyona kiraladığı lüks araçlara büyük tepki! Yerli ve milli hassasiyeti bir tek vatandaşa mı var?

TBMM, 57’si lüks otomobil olmak üzere  toplam 113 araç kiraladığı ortaya çıktı. Bu araçlar için 376 milyon 710 bin 588 bin lira verileceğini duyan vatandaşlardan ise büyük tepki geldi. İşte ayrıntılar... 

ODMD açıkladı! 2023'te satışları en çok artan ve azalan otomobil markaları neler? 

Türkiye’de 2023’te 11 ay itibarı ile otomobil satışlarında tüm zamanların rekoru yaşanırken, sadece üç markanın satışlarında düşüş yaşandığı kaydedildi. Türkiye’de faaliyet gösteren 18 marka pazarın üzerinde, 18 marka ise pazarın altında satış rakamına ulaştığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları..

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

lüks otomobil satışları Haberi

lüks otomobil satışları

Türkiye'de 2022'nin ilk üç ayıdan lüks otomobillere olan ilgi arttı. BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Lexus, Maserati, Martta en çok satılan lüks otomotiv markaları belli oldu. 350 bin ile 990 bin bandında satılan orta sınıfı diye tabir edilen araç satışlarında Mart ayında dikkate değer bir düşüş olurken lüks premium marka ve spor lüks sınıfı arabalar yüzde 11,77'lik bir satış oranına çıktı. Orta sınıfta en çok satan marka ise Renault olurken, ardından Fiat ve Volkswagen sıralandı. Orta sınıf segment araçlarda satışlar genel bir düşüş gösterdi. 1 milyon lira ve üzeri etiket fiyatıyla satılan lüks sınıfta ise talebin arttı en çok talep gören marka sırasıyla Audi, Mercedes, BMW Porsche, Lexus ve Maserati oldu. 

C SINIFI ARAÇ SATIŞLARI 50 BİNİ BİR MİKTAR GEÇTİ

Otomotiv pazarında orta segment olarak...