27 / 04 / 2024

Moskova'da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Moskova'da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Moskova’da “elit” şeklinde nitelendirilen lüks kiralık evlere talep tekrar yükselişte. Savills şirketinin verilerinde, başkentte Haziran-Ağustos 2021 tarihlerinde imzalanan lüks kiralık konut sözleşmeleri geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. 



Moskova’da “elit” şeklinde nitelendirilen lüks kiralık evlere talep tekrar yükselişte. Türk Rus'ta yer alan habere göre; Savills şirketinin verilerinde, başkentte Haziran-Ağustos 2021 tarihlerinde imzalanan lüks kiralık konut sözleşmeleri geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterdi. 

Lüks konut piyasasında krizin sona erdiğine vurgu yapan uzmanlar, salgın kısıtlamalarının kaldırılması sonrası expat’ların Moskova’ya geri dönmeye başamasının bunun başlıca etkeni olduğuna dikkat çekiyor.

Moskova da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Savills şirketi, lüks evlerin bu hızla kiraya verilmesi durumunda başkentte bu segmentteki evlerin tamamının 11 yıl içinde kiralanabileceğinin altını çizdi. 

Lüks kiralık evlerde arzın yüzde 25 azalmasının ardından, konut sahiplerinin evlerini kiraya verdikleri ortalama süre de iki haftaya kadar düştü.

Elit Gayrimenkul Acenteleri Birliği yöneticisi Danila Savçenko, kendi verilerine göre lüks kiralık evlere talebin geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20 arş gösterdiğini belirtti.

Moskova da lüks kiralık evlere talep yüzde 29 arttı!

Knight Frank yetkilisi Andrey Solovyev, başkentte bu segmentte aylık kirası 500 bin ila 3 milyon ruble arasında değişiklik gösteren evlerin en fazla talebi gördüğünü dile getirdi. 

Savills’e göre, Moskova’da bugün elit ev  kiralayanların ortalama aylık bütçesi ise 360 bin ruble olarak belirlendi. Bu göstergede de yıl başından bu yana yüzde 8 yükseldi. 

Moskova'da konut fiyatları tavan yaptı!


Geri Dön