29 / 04 / 2024

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Avukatlık mesleği için yapılanları ve planlananları anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmesi gerektiğini dile getirdi. 



Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlık mesleği için yapılan ve planlanan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Feyzioğlu, tapu işlemlerinde avukatların da yer alması gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'deki tüm avukatların Avukatlar Günü'nü kutlayan Feyzioğlu, yargının bir ülkenin bel kemiği olduğunu, hukuk devletinin ancak bağımsız, tarafsız ve güçlü bir yargı erkiyle taçlandırılabileceğini söyledi.

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Yapılması istenen değişiklikler 

Feyzioğlu, planda yer alanlar dışında mücadelesini verdikleri ve yapılmasını arzuladıkları değişiklikler olduğunu da dile getirdi.

Bu kapsamda, tapuda vatandaşa avukat güvencesi verilmesini istediklerine dikkati çeken Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Alıcı ve satıcı avukatlarıyla tapuya gelmelidir. Alıcının ve satıcının avukatları, alım satım sözleşmesini incelemelidir. Onlar olmadan gayrimenkulün tapuda alım satımı yapılmamalıdır. Yılda toplam 2,5 milyon gayrimenkul alınıyor, dolayısıyla 2,5 milyon gayrimenkul satılıyor. Teklifimiz genç avukatlar için yılda 5 milyon yeni iş ve vatandaşlarımız için ise tapuda avukat güvencesidir."

CMK ücret tarifesinde 2021 için yüzde 20 artış sağladıklarını, bunun resmi enflasyon rakamlarının yaklaşık yüzde 10 üzerinde olduğunu bildiren Feyzioğlu, ancak baz ücretlerin yeterli olmadığını söyledi. Feyzioğlu, "Şimdiki hedefimiz KDV'yi yüzde 18'den yüzde 1'e indirmek. Bir sonraki hedefimizde CMK ücret tarifesini asgari ücret tarifesine eşitlemek." değerlendirmesini yaptı.

Metin Feyzioğlu gayrimenkul alım-satımlarının avukat eşliğinde yapılmasını önerdi!


Geri Dön