22 / 11 / 2024
fuzul

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi.




Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e sunulan yargıda yeni reform önerilerine ilişkin çalışmanın detaylarına değindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, avukatların 28 maddelik reform önerilerinin detayları hakkında bilgi veren Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Yargı Reform Strateji Belgesi" hazırlanırken de TBB'nin, baroların ve avukatların etkin şekilde hazırlık aşamasında yer aldığını, şimdi ise yeni bir aşamaya geçildiğini anımsattı.

Feyzioğlu, yeni aşamada avukatları sürece çok daha etkin şekilde dahil etmek istediklerini ve onlara, "Nelerin yapılmasını istiyorsunuz?" sorusunu yönelttiklerini belirterek sahada çarpışanların ve ayrıntıları bilenlerin avukatlar olduğunu belirtti.

Avukatlardan binden fazla rapor geldiğini ve bu raporların hepsini tek tek çalıştıklarını dile getiren Metin Feyzioğlu, "Avukatın, hakim ve savcı olmadan önce özel bir yüksek lisans programından geçilmesini istiyoruz. Bunlar, gerçekleştiği takdirde muazzam işler ve hakim-savcı yardımcılığını destekliyoruz. Nasıl olması gerektiğini söyledik, meslektaşlarımızdan da bu konuda çok büyük destek var." diye konuştu.


- "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz"

Feyzioğlu, vatandaşların desteklemesini bekledikleri önerileri olduğuna da değinerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Gayrimenkullerle ilgili tapuda yapılan işlemlerde her türlü aldatılmayı, yolsuzluğu, 'Ben anlamadım, 'O öyle değildi, böyleymiş meğer', 'İmzaladım ama okumadan imzaladım' gibi çoğu zaman da haklı olan itirazı ortadan kaldıracak bir önerimiz var. Tapuda gayrimenkul alım satımlarında çok cüzi bir sabit ücret karşılığında avukatın orada olmasını ve onun da imza atmasını istiyoruz, sorumluluk üstlenmesi, sosyal devlet anlamında. Sonra, vatandaşlarımıza hukuki himaye sigortası getirilsin istiyoruz. Pek çok devlette bunun örnekleri var. Yani avukata danışmanın artık kültür, alışkanlık haline geldiği pek çok toplumda hukuki himaye sigortası var. Bunu getirdik, tartışalım istedik ve daha niceleri.

Mesela, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı belgede, kamuda çalışan avukatların durumlarının iyileştirilmesi var. Bugün, bir imzayla milyonlarca, milyonlarca liraya ilişkin hukuki tasarruf yapan kamuda çalışan avukatları, sigorta şirketleri mesleki sorumluluk sigortasıyla teminat altına almayı reddediyor çünkü o kadar büyük bir sorumluluk ama bu arkadaşlarımızın maaşları gerçekten yaşamaya yetecek kadar değil. Dolayısıyla onların ek gösterge sorunları var, bunları da konuştuk. Sayın Maliye Bakanımıza da bunları arz edeceğiz."

Tapuda üç boyutlu uygulama geliyor!


Geri Dön