Metin Kıratlı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda her şey hukuki!
Maliyeti ve hukuki durumu ile ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı bir açıklama yaptı. Kıratlı; "İnşaat hukuka ayrıkı değil" dedi...
Maliyeti ve hukuki durumu ile ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı bir açıklama yaptı. İnşaatın hukuka aykırı olduğuna ilişkin gerek idari gerek yargı mercileri tarafından verilmiş herhangi bir kararın bulunmadığına işaret eden Kıratlı, “Gerek yapılmış ve bitmiş olan inşaat, gerekse devam etmekte olan inşaatımızla ilgili tüm yasal süreç tamamlanmıştır. Usûlüne uygun olarak yapılmıştır” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ‘kaçak inşaat’ olduğu yönünde iddiaların tümüyle gerçekdışı olduğunu vurgulayan Kıratlı, “8 Ekim 2014 tarihli yapı kullanma izin belgemiz mevcuttur” diye konuştu. Bu arada sözkonusu binaya dair Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce verilen izin belgesi ve ruhsatında da yapının tüm bölümlerinin İmar Kanunu’na, ilgili mevzuata, imar planına, yönetmeliklere, bilimsel ve teknik kurallara ve Türk standartlarına uygun olduğunun belirtildiği görülüyor.
Ezidiler Saray'a
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ta DEAŞ (IŞİD) saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan yaklaşık 70 bin Ezidinin temsilcilerini kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bugün gerçekleşecek kabulde Ezidiler sorunlarını Erdoğan’a aktarma fırsatı bulacak. Türkiye’ye sığınan Iraklı Ezidileri temsil eden heyetin 15 kişiden oluşacağı öğrenildi. Irak’ta DEAŞ'ın katliamlarla ilerlemesi nedeniyle ağırlıklı olarak eylül-ekim aylarında sınıra ilerleyen Hristiyan Ezidilerden 70 bini Türkiye sınırlarından girmiş ve bunlardan yaklaşık 16 bini, hazırlanan kamplara yerleştirilmişti.
Devlet yenilendi
Devlette artan iş yükü ve hizmet binalarının artık ihtiyaca cevap vermemesi üzerine kamu kurumlarına rahat çalışma imkanı veren yeni binalar inşa edildi. Bu kapsamda 5 yılda aralarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, TBMM ek binası, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İŞKUR'un da bulunduğu 25 büyük hizmet binası yapıldı. İçlerinde toplantı salonları, spor ve yeşil alanları bulunan ve akıllı bina tasarımıyla yapılan yeni yapılar, eskimişliğe karşın modern yüzleriyle dikkat çekti. Fakat yeni binaların hiçbirinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı kadar spekülasyona maruz kalmaması da dikkat çeken bir ayrıntı oldu.
Yenişafak