10 / 05 / 2024

Metin Kıratlı cumhurbaşkanlığı sarayı açıklama

Metin Kıratlı cumhurbaşkanlığı sarayı açıklama

Maliyeti ve hukuki durumu ile ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı bir açıklama yaptı. Kıratlı; "İnşaat hukuka ayrıkı değil" dedi...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı resmen bombayı patlattı! Çok sayıda personel alınacak! Açık kadrolar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi, bünyesinde istihdam etmek üzere 254 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Milli Saraylar İdaresi, açık kadroları ve başvuru tarihlerini de paylaştı.

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sessiz sedasız toplantı! Kripto paralara ne zaman vergi geleceği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para için toplanıldı. Kripto paralar için yeni şartlar getirildi. İşte detaylar…

Beştepe’de kripto para toplantısı! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para birimleri masaya yatırıldı!

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili toplantı yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı bünyesine güvenlik görevlisi alınacak! Kimler başvuru yapabilir? İşte şartları!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışmak üzere güvenlik görevlisi alım ilanı yayınlandı. Güvenlik görevlisi alım ilanında KPSS şartı aranmadığı belirtildi.

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dikkat çeken asgari ücrete zam açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir açıklama yaptı. Peki asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 'kripto varlık alım satım platformlarına ilişkin uyarılar' başlığı altında bir video yayınlandı. Videoda kripto para piyasalarında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Kıratlı Yapı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıratlı Yapı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Onur Faruk Kıratlı ve Resul Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Metin Kıratlı cumhurbaşkanlığı sarayı açıklama Haberi

Metin Kıratlı cumhurbaşkanlığı sarayı açıklama

Maliyeti ve hukuki durumu ile ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı bir açıklama yaptı. İnşaatın hukuka aykırı olduğuna ilişkin gerek idari gerek yargı mercileri tarafından verilmiş herhangi bir kararın bulunmadığına işaret eden Kıratlı, “Gerek yapılmış ve bitmiş olan inşaat, gerekse devam etmekte olan inşaatımızla ilgili tüm yasal süreç tamamlanmıştır. Usûlüne uygun olarak yapılmıştır” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ‘kaçak inşaat’ olduğu yönünde iddiaların tümüyle gerçekdışı olduğunu vurgulayan Kıratlı, “8 Ekim 2014 tarihli yapı kullanma izin belgemiz mevcuttur” diye konuştu. Bu arada sözkonusu binaya dair Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce verilen izin belgesi ve ruhsatında da yapının tüm bölümlerinin İmar Kanunu’na, ilgili mevzuata, imar planına, yönetmeliklere, bilimsel ve teknik kurallara ve Türk standartlarına uygun olduğunun belirtildiği görülüyor.


Ezidiler...