05 / 05 / 2024

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...



Yeni projesi için düğmeye basan Akyapı; bugüne kadar TEM 34 Tahtakale, TEM34 Esenyurt, TEM 34 Ekspress ve TEM 34 İkitelli gibi sanayi projelerin inşaatlarını tamamlamış ve sahiplerine teslim etmişti. 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, “Bugüne kadar hem alıcısına hem de işletmecisine kazandırdığımız birçok konut, sanayi ve iş merkezi projesini hayata geçirdik. Bu projelerden edindiğimiz yatırım gücünü ve tecrübemizi de 2022 yılında METKAP projemize aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

METKAP ta ön satışlar başladı: Akyapı dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

 5 BİN METREKÜP AĞIR METAL İÇEREN ATIK SU ARITILACAK


İçerisinde barındırdığı çevre dostu arıtma tesisiyle dikkat çeken METKAP, metal ve plastik kaplama sektörünün gerekliliklerine göre tasarlanan imalathaneleriyle standart sanayi projelerine göre çok daha verimli ve pratik bir işleyiş sağlıyor.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda düşük karbonlu ekonomi, yeşil büyüme, yeşil ekonomi, sürdürülebilir üretim ve tüketim verimliliği gibi kavramların büyük önem kazandığını kaydeden Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, şunları dile getirdi: “Biz de bu kapsamda Hadımköy’de metal ve plastik kaplamacılara yönelik geliştirdiğimiz sanayi sitesi projemizi sürdürülebilirlik ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak yeşil ekonomiye katkı sunacak şekilde geliştirdik. Projemiz yüzde 90 oranında metal ve plastik kaplama sanayisi üreticilerine hitap edecek. Bu alanda çalışan firmalar, üretimleri sırasında ciddi düzeyde ağır metaller kullanıyorlar. Bu ağır metallerin arıtma işleminden geçmeden İSKİ atık su hattına deşarj edilmesi, hem yasal etkenler hem de çevresel faktörler ve sürdürülebilirlik adına mümkün değil. Aksi takdirde bu atık sular tarım arazilerine, içme suyu havzalarına ve denizlerimize karışarak ciddi bir kirlilik oluşturuyor. Projemizi geliştirirken en başından itibaren bütün bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ‘kendi arıtma tesisi içinde olan’, en son teknoloji ile donatılmış, çevreyle dost bir sanayi projesi planladık. 7 gün/24 saat hizmet verecek bu arıtma tesisi sayesinde günde 5.000 metreküpe kadar ağır metal içeren atık suyu kendi tesisimizde arıtmış olacağız”

Peki METKAP'ta kat yükseklikleri ne kadar? İşte detaylar...


Geri Dön