07 / 05 / 2024

Metrobüs hatları genişletilecek!

Metrobüs hatları genişletilecek!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin metrobüs hatlarını genişletecek olması ve Belediye Başkanı Kadir Topbaşın yeni alınacak araçlarda yerli firmalara öncelik tanınacağını açıklaması, gözleri yerli üreticilere çevirdi...



Mercedes-Benz Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, metrobüs hatlarında halen kullanılmakta olan Capacity modeli için Türkiyede üretim şartı konulması halinde bunu yerine getirebileceklerini kaydederken, 250 ya da 400 araçlık bir kapasiteyi ayırıp, burada üretim yapabiliriz. Ancak ayırdığımız bu kapasite, ihracata gidecek olan araçların kapasitesi olur dedi. Mercedesin üretim stratejisi gereği belirli modellerin belirli tesislerde üretildiğini hatırlatan Sülün, Örneğin Tourismo sadece Türkiyede, Capacity ise Mannheimda üretiliyor. Ancak çok gerekli olursa ekipman ve hat yatırımı yapar, burada da üretiriz. Ama bizim pek tercih edebileceğimiz bir durum değil elbette diye konuştu. 4 bin adetlik üretim kapasiteleri bulunduğunu, bu yıl 3 bin 200 otobüs üretmeyi planladıklarını kaydeden Sülün, Üretimimizin yüzde 85ini ihraç ediyoruz. Capacity için bir kapasite ayırırsak, bu ihracat kapasitemizin bir bölümünü ayırmak anlamına gelir. Sonuçta döviz tasarrufu yapılırken, ihracat geliri azalacak. Yani değişen bir şey olmayacak ifadesini kullandı.

Yeni Ranger şubatı bekliyor
Fordun tamamen yeniden yaratılan pikcup modeli Ranger, Türkiyede ilk kez COMVEX Fuarında sergilenirken, aracın şubat ayında satışa sunulması planlanıyor. Bağımsız değerlendirme kuruluşu EuroNCAPten 5 yıldız alma başarısı gösteren kamyonet sınıfındaki ilk model olan Ranger, markanın yeni tasarım diline uygun olarak şekillendirildi. Baştan sona yenilenen araç, konforu, yük kapasitesi, performansı ve ekonomikliğiyle de adından söz ettirmeye hazır.
Üç kabin seçeneğinin yanı sıra, 4x4 ve 4x2 çekiş alternatifleri gibi farklı versiyonlara sahip yeni Rangerda tamamen yeni 2.2 lt (150 HP) ve 3.2 lt (200 HP) dizel motorlar kullanılıyor.

VWnin bineklerinde fırsat
Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç, yılın son günlerine euro ile satılan Tiguan, CC, Scirocco ve Golf R modellerinde uyguladığı sabit kur (1 Euro=2.29 TL) avantajıyla giriyor. Touareg için de özel bir paket sunan VW Binek Araç ayrıca benzinli Polo, Golf, Jetta, Passat ve Passat Variant modelleri için de yüzde 3e varan cazip indirimler uyguluyor. Ayrıca tüm modellerde, Volkswagen Doğuş Finansın kampanyaya özel yüzde 1.04 faizli TL kredisi de var.
Milliyet


Geri Dön