02 / 05 / 2024

Metro'nun Haliç geçişinde önemli adım

Metro'nun Haliç geçişinde önemli adım

İBB, Metroyu Haliç'ten geçirerek Yenikapı'ya kadar uzatıyor. Norveç'te üretilen platform ve



İstanbul Metrosu'nun en önemli geçiş güzergahlarından Haliç Metro Geçiş Köprüsü için gece yarısı önemli bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köprü inşaatında kullanılmak üzere Norveç'te imal ettirilen platform ve çelik boru kazıklar, Normed isimli gemiyle Haliç'e getirildi.

Galata Köprüsü, gece 01.00-05.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatıldı ve köprünün inşasında kullanılan çelik malzemeleri taşıyan Normed isimli büyük gemi, Galata Köprüsü'nden sorunsuz geçerek Perşembe Pazarı yakınlarına demirledi. Geminin ve dubaların geçişi esnasında köprüyü kullanacak sürücülerin daha önce yapılan uyarılarla Atatürk yada Haliç köprülerine yönlendirilmeleri nedeniyle trafik sorunu da yaşanmadı.

Haliç metro geçiş köprüsünün inşaatında kullanılacak 50 boru kazıktan 13'ü gece Haliç'e indirildi. Şubat ayında tamamlanacak sevkıyattan sonra köprü inşaatı başlayacak. Metro inşa edilen köprüyle Unkapanı'na ulaşacak. Oradan kazısı bitmiş olan tünelle devam edecek metro hattı, Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı'ya ulaşarak burada  Marmaray  ile entegre olacak.

ibb.gov.tr

İstanbul Metrosu'nun en önemli geçiş güzergahlarından Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Başakşehir-Havalimanı-Taksim-Hacıosman hattını birbirine bağlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklamada, köprü inşaatında kullanılmak üzere Norveç'te imal ettirilen platform ve çelik boru kazıkların "Normed" isimli gemiyle Haliç'e getirildiği hatırlatıldı.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün inşaatında kullanılacak 50 boru kazıktan 13'ünün getirildiği, hava şartlarının uygun olması halinde bugün boruların gemiden denize indirileceği belirtilen açıklamada, teknik hazırlıklar
tamamlandıktan sonra gelecek hafta kazık çakma işlemlerine başlanacağı kaydedildi. Şubat ayında tamamlanacak sevkıyattan sonra köprü inşaatına başlanacağı vurgulanan açıklamada, metronun inşa edilen köprüyle Unkapanı'na ulaşacağına işaret edildi. Açıklamada, "Oradan kazısı bitmiş olan tünelle devam edecek metro hattı, Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı'ya ulaşarak burada Marmaray ile entegre olacak, Kartal-Kadıköy hattına bağlanacak. Metro hattı daha sonra Havalimanı-Olimpiyatköy-Başakşehir hattına bağlanacak. Beyoğlu bölgesinde ise Şişhane-Taksim-Hacıosman hattına bağlanacak" denildi. Açıklamada, çelik boruların 800 ton kaldırma kapasiteli vinç ile denize indirilerek özel çekiç ile çakılacağı kaydedildi.

AA
 


Geri Dön