19 / 05 / 2024

Mevduat faizleri düşüşe geçti

Mevduat faizleri düşüşe geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faiz artırımın ardından yükselen mevduat faizlerinde gerileme başladı. Ekonomist Barış Soydan, mevduat faizlerindeki düşüşe dikkat çekerek, “Uzun süre düşmemesi lazım” dedi.



Yüksek mevduat faizleri son dönemde elinde parası olanlar için en güvenli yatırım limanı oldu. Merkez Bankası’nın politika faiz artırımının ardından 1-3 aylık TL mevduat faizi oranları yüzde yüzde 67,4'lere kadar çıkmıştı. Ekonomist Barış Soydan bugün yaptığı açıklamada mevduat faizlerinde gerilemenin başladığını söyledi.

Soydan, https://twitter.com/barissoydan X sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün ortalama 2 puana yakın düşüşler olduğunu belirterek, “Merkez Bankası piyasadan dolar aldıkça, piyasaya Türk lirası veriyor, bu da bankaların TL ihtiyacını azaltıyor. Mevduat faizlerinin uzun bir süre düşmemesi lazım” dedi. Takipçilerinden ekonominin kısır döngüye girdiği yorumları geldi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

FAİZ BAHAR YAĞMURU GİBİDİR ÇABUK GEÇER
 

Borsada milyonlar kazanmak kolay mı? Paranız katlayarak nasıl artar!

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği yanıt İslam Memiş'ten geldi!

Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç TL? Kapalıçarşı altın fiyatları son dakika! 8 Mayıs altın fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön