04 / 05 / 2024

MGB Yapı Sistemleri 4 bin metrekarelik Strong üretimi gerçekleştirdi!

MGB Yapı Sistemleri 4 bin metrekarelik Strong üretimi gerçekleştirdi!

Dış cephe duvar bloğu olan Strong'u piyasaya sunan MGB Yapı Sistemleri, Eskişehir EMKO Sanayi Sitesi'ndeki toplam bin 200 metrekare alanda yer alan üretim tesislerinde bugüne kadar 4 bin metrekarelik Strong üretimi gerçekleştirdi...





Geliştirdiği yüksek yalıtımlı dış cephe duvar bloğu olan Strong'u piyasaya sunan MGB Yapı Sistemleri, Eskişehir EMKO Sanayi Sitesi'ndeki toplam bin 200 metrekare alanda yer alan üretim tesislerinde bugüne kadar 4 bin metrekarelik Strong üretimi gerçekleştirdi. 


Strong'un Türkiye ve dünyada üç katmanlı tek yalıtım malzemesi olma özelliği ile inşaat sektöründe kullanılan diğer sistemlerden ayrıldığını savunan MGB Yapı Sistemleri Firma Sahibi Mehmet Gürkan Besler, üzerinde iki yıl çalıştıkları ve patenti kendilerine ait olan bu ürün üe yakıtta yüzde 60, malzeme kullanımında ise yüzde 40'a yalan tasarruf sağladığım iddia etti. 


Ürünün binalarda yüzde 50'ye varan ısı yalıtımı sağladığını savunan Mehmet Gürkan Besler, "Strong, çift taraflı izolasyon ve ortasındaki yalıtım malzemesinden oluşan hafif beton sayesinde yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlıyor. Mono blok yapısından dolayı hızlı ve dayanıklı, işçilikten sağladığı avantajlardan dolayı da ekonomik. 


Ürünümüzde kabarma ve duvardan düşme durumu kesinlikle söz konusu değü. Strong geleneksel gaz betonunun yalıtım levhalarıyla kaplanmış, teknolojik bir versiyon" dedi. Ürünün özellikle hafif yapısı sayesinde yapılarda deprem güvencesi sağladığını da ileri süren Besler, "Strong 500-600 kilogram ağırlıkta bir yapıya sahip, metrekare ağırlığı ise 70 kilogram civarındadır. Bir tuğlanın metrekare ağırlığı ise 250 kilogram. Yani temellere yükün az binmesi sebebiyle deprem ivmelerinde binaların daha az ivme yapmasını ve sağlam olmasını sağlıyor" ifadesini kullandı. Ürünün işçilik ve zamandan en az 10 kat tasarruf sağladığım da iddia eden Besler, şunlan söyledi: "Tek parça bir yapıya sahip olduğu için yer kazanımı sağlar, duvar örme, kaba sıva ve yalıtımda oluşan üç işlem tek seferde çözülür. Aynca bina içindeki radyatör panel maliyetini düşürür. Dış cephede iskele kullanımını yüzde 60 azaltır. 


Testere kesebilme özelliği sayesinde işleme ve kesme kolaylığı ve dizayn kolaylığı sağlıyor." Bayilikler verdiklerini de büdiren Mehmet Gürkan Besler, yeni yangın yönetmeliği kapsamında ise geliştirdikleri Strong Taş Yünlü Bloklar hakkında da şunlan söyledi: "Bu ürünümüzü, taş yünü uygulamasının yüksek yapüarda mecburi hale gelmesi doğrultusunda uygulamacılar ve müteahhitler için gerçekleştirdik. Ürünümüzün bir yüzü taş diğer yüzü strafordan oluşuyor. Bu bloklar sayesinde binalarda yüksek ısı ve ses yalıtımı yapılırken yangına karşı da önemli bir koruma sağlanıyor." 


DİLEK TOPRAK/Dünya Gazetesi


Geri Dön