17 / 05 / 2024

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

ABD borsaları güne düşüşle başladı. Daha ilk dakikalarda, karlılığının düştüğünü bildiren Microsoft’un hisseleri değer kaybetti. Yaşanan bu gelişmeler ve bilanço dönemiyle ilgili son veriler, ABD’li şirketlere ilişkin endişeleri ve ülkedeki resesyon korkularını artırdı.



RESESYON KORKUSU ARTTI!

ABD borsaları bu güne düşüşle başlarken bilanço sezonu ile ilgili gelen son veriler yatırımcıların ABD şirketlerine ilişkin endişelerini ve resesyon endişelerini artırdı.

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

Açılışın ardından hemen tüm endekslerde düşüş gözlenirken, Dow Jones Endeksi yüzde 0,66 düşüşle 33.511,72 puanda, S&P 500 Endeksi yüzde 1,01 düşüşle 3.976,47 puanda, Nasdaq Bileşik Endeksi de yüzde 1,56 düşüşle 11.157,70 puanla işlem gördü. Ayrıca 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise yüzde 0,0204 düşüşle yüzde 3,440 seviyelerinde değerleniyor.

ABD borsalarında daha ilk dakikalarda yaşanan bu düşüşte Microsoft’un beklentileri karşılamayan bilançosu etkili oldu.

Açıkladığı bilançosu analist beklentilerine aşmasına rağmen yatırımcıları endişelendiren dünyanın en büyük yazılım devi Microsoft’un hisseleri açılışta yüzde 3,7 değer kaybetti.

Microsoft’un bilançosunun ABD borsalarındaki tüm endekslerde etkili olması konusunda yorum yapan analistler, gelen verilerle yatırımcıda resesyon endişesi ile oldukça fazla arttığını vurgularken, gözler söz konusu bu borsaların kapanışına çevrildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön