29 / 04 / 2024

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

ABD borsaları güne düşüşle başladı. Daha ilk dakikalarda, karlılığının düştüğünü bildiren Microsoft’un hisseleri değer kaybetti. Yaşanan bu gelişmeler ve bilanço dönemiyle ilgili son veriler, ABD’li şirketlere ilişkin endişeleri ve ülkedeki resesyon korkularını artırdı.



ABD borsalarında bugün açılışın ardından Dow Jones Endeksi yüzde 0,66 düşüşle 33.511,72, S&P 500 Endeksi yüzde 1,01 azalışla 3.976,47 ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 1,56 düşüşle 11.157,70 puandan işlem gördü. Diğer yandan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise yüzde 0,0204 düşüşle yüzde 3,440 seviyesinde değerlenmekte.

 Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

MICROSOFT FIRTINASI!

Borsalarda daha açılışın ilk dakikalarında yaşanan bu düşüşte Microsoft’un beklentileri karşılamayan bilançosunun etkili olduğu gözlendi. Açıkladığı bilançonun analist beklentilerini aşmasına rağmen, finansal yatırımcıları endişelendiren nitelikte rehberlik sunan yazılım devi Microsoft’un hisseleri açılışta yüzde 3,7 değer kaybetti.

Diğer yandan resesyon korkuları artarken yatırımcılar daha yüksek profilli şirketlerin bilançoları için hazırlık yapıyor. S&P 500 Endeksi’nde işlem gören şirketlerin 70’ten fazlası dördüncü çeyrek bilançosunu bildirirken bu şirketlerin yüzde 65’inin analist beklentilerini geride bıraktığı bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön