30 / 04 / 2024

Microsoft’ta şok gelişme! Almanya

Microsoft’ta şok gelişme! Almanya

İnceleme sonucu, Federal Kartel Dairesi’nin Microsoft’un rekabet için olağanüstü bir şirket olarak belirlenip belirlenmeyeceğinin karara bağlanacağı belirtildi.



Microsoft'un piyasa genelinde rekabet için olağanüstü öneme sahip olduğunun tespit edilmesi halinde  ise Mundt, bunun rekabeti  gerçekleştirmek için erken aşamada harekete geçmelerine yol açacağını bildirdi.

ALPHABET, META VE AMAZON DA SINIFLANDIRILMIŞTI

2022 yılı Ocak ayında, Google'ın ana şirketi Alphabet'i piyasa genelinde rekabet için çok önemli olarak sınıflandıran Federal Kartel Dairesi tarafından ayın yılın Mayıs ayında da Facebook'un sahibi Meta ve Temmuz ayında Amazon, söz konusu sınıflandırmaya dahil edilmişti.

Almanya’da 2021 yılı Ocak ayında, dijital şirketlerle ilgili antitröst yasasında yapılan değişikliklerin yürürlüğe alınmasının ardından, şirketlerin pazar hakimiyetini belirleme ve rekabete karşı bazı uygulamaları yasaklama başlıklarında Federal Kartel Ofisi'ne daha fazla yetki sağlanmıştı.

 Microsoft’ta şok gelişme! Almanya

GÜVENLİK AÇIĞI TESPİT EDİLDİ

Öte yandan, Windows işletim sistemlerinde eski yazılım mühendisi Chris Blume tarafından bir güvenlik açığı ortaya çıkarıldı.  Cihazlardaki ekran görüntüsü aracından kaynaklandığı belirtilen güvenlik açığı nedeniyle, belirli bir bölgenin ekran görüntüsü çekildiğinde, diğer bölümler de görülebiliyor ve bu durum kullanıcıların özel bilgilerinin başkalarınca görülebilmesine neden oluyor.

Microsoft’ta şok gelişme! Almanya

YAMA OLUŞTURULDU

Windows PC’si olan kullanıcılara özel, yeni bir güvenlik yaması yapan Microsoft, kullanıcıların bu yamayı acilen bilgisayarlarına eklemeleri gerektiğini belirtti.  Kripto paralar teknoloji devlerinin merceğinde olmaya devam ederken, tarayıcılara entegre olabilen kripto para cüzdanları da başladı. başlamıştı.

Eklentiler aracılığıyla Microsoft Edge tarayıcısında Metamask  ve başka pek çok kripto para cüzdanı kurulması imkanı bulunurken,  firma yerleşik olarak bir web3 cüzdanı sunmaya hazırlanıyor.

Elon Musk karar değiştirdi! “Mavi tik” onay sistemi değişiyor!

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

Devlet, bu şartı taşıyanlara 2.684 lira maaş bağlıyor! Başvuru şartları neler?

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

 


Geri Dön