20 / 05 / 2024

Migros'ta balık mevsimi başladı

Migros'ta balık mevsimi başladı

Sürdürülebilir balıkçılığa destek veren Migros reyonlarını da yeniledi. Sağlıklı balığı daha iyi fiyatlarla Migros'tan almanız mümkün.



Sofrada güvenli balık bulunsun

Balık reyonu bulunan mağazalarını yeni balık çeşitleri ile dolduran Migros diğer yandan da daha birçok mağazasına deniz ürünleri için reyon açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Migros üreticilere Migros alım güvencesi veriyor ve  yerel balıkçıları vede  kooperatifleri destekliyor. Hedef yıl sonuna kadar balık alımında 3 bin tonluk bir rakamı yakalamak.

Migros ta balık mevsimi başladı
Migros tarafından yapılan açıklamada ayrıca deniz ürünlerinin periyodik olarak ağır metal ve mikrobiyolojik araştırmalarının düzenli olarak laboratuvarlarda yapıldığı belirtiliyor.

Baydur: AmaÇ Türkiye’deki balık tüketimini artırmak

Ekmel Baydur, konuya ilişkin açıklamasında, yerel balıkçılığa verdikleri desteği vurguladı ve Türkiye’de balıkçılığın gelişmesine katkıda bulunacağız." dedi. 

Baydur, açıklamasında  kişi başı balık tüketimi rakamlarına dikkat çekti. Baydur Avrupa'daki balık tüketiminin kişi başına 22 kilo, dünya genelinde 16 kilo, Türkiye'de ise 5.5 kilo olduğunu söyledi.

Migros yenilediği balık reyonları ile büyük ilgi gördü. 5 mağazasında da pişmiş balık satmaya başladı. Şirket şu an 700 ton olan balık alımlarını yıl sonuna kadar 3 bin tona çıkarmayı hedefliyor. 
Ayrıca Deniz Market’te de taze balık satışı yapılıyor.


Geri Dön