29 / 04 / 2024

Millî Savunma Bakanlığı uzman yardımcısı alıyor! Son başvuru tarihini kaçırmayın!

Millî Savunma Bakanlığı uzman yardımcısı alıyor! Son başvuru tarihini kaçırmayın!

Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında çalışmak üzere, "Milli Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği" ve "Silahlı Kuvvetler Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda Uzman Yardımcısı alımı yapacak.



Başvuruların son tarihi ise 24 Nisan 2023. Başvuracak adayların yalnızca bir tercih hakkı bulunuyor. Milli Savunma Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel Ankara'daki Millî Savunma Bakanlığı Merkez Teşkilatında görev yapacakken, Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı kadrolarına alınacak personel ise Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Merkez Karargahında görev yapacak.

Millî Savunma Bakanlığı uzman yardımcısı alıyor! Son başvuru tarihini kaçırmayın!

Sınav başvuru şartları

Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır. Başvurular, 24 Nisan 2023 tarihine kadar yapılabilecektir. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları, sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmaları, ilgili kadro unvanları için belirlenen nitelikleri karşılamaları, belirli suçlardan mahkûm olmamış olmaları, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) ilgili puan türünden taban puanı almış olmaları ve yabancı dil sınavından nitelik tablosunda belirtilen puanı almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar, Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesini sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Başvuru şartlarına uygun olarak başvuru yapmış olan adaylar, son başvuru tarihinden önce gerekli belgeleri sisteme yüklemiş olmaları gerekmektedir.

 


Geri Dön