27 / 04 / 2024

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan ve “Alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu, çimlerin üzerinde yuvarlanacaksınız” diye belirterek nitelendirdiği millet bahçelerinin maliyetleri yükseliyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; 2021 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağını ve yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL ye ulaşacak!

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Bu rakam 3 milyar 378 milyon Türk Lirası yıllık bütçeye sahip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesini neredeyse 5 kat aşıyor. Ayrıca, 7 bakanlığın bütçesinden de fazla. 

CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, millet bahçeleri ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Serter, Türkiye'nin her yerinde son birkaç senedir hayata geçirilen ve yapımı süren tüm millet bahçeleriyle ilgili TBMM'de araştırma önergesi sundu.

CHP'li Bedri Serter, İzmir Bergama'da hayata geçirilecek olan millet bahçesiyle ilgli, “Millet bahçesinin hem bugün nasıl bir planlama ile ortaya çıkacağını bilmiyoruz hem yarın bahçe yapılıp bittikten sonra bölgedeki esnafın bu projeden nasıl etkileneceğini bilmiyoruz hem de sonrasında bu bahçelerin sulama ve aydınlatma gibi temel ve ciddi bir harcama kalemi oluşturacak olan bütçesinin ne olacağını bilmiyoruz” diye konuştu.

Murat Kurum: 57 millet bahçemizin inşaatını tamamladık!


Geri Dön