29 / 04 / 2024

Milli Emlak Kayseri'de KDV'den muaf 5 arsa satıyor!

Milli Emlak Kayseri'de KDV'den muaf 5 arsa satıyor!

Özvatan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Kayseri'de 5 arsa satacak. Söz konusu arsalar KDV'den muaf.



Özvatan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Kayseri'de yer alan 5 arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar 1.200 metrekare alana sahip.

Taşlık Mahallesi'nde yer alan arsaların tahmini bedelleri 240 bin TL olarak belirlenirken, geçici teminat bedelleri ise 48 bin TL olarak belirlendi.

KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arsaların satış ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak Kayseri de KDV den muaf 5 arsa satıyor!

ÖZVATAN KAYMAKAMLIĞI
Milli Emlak Şefliği

Taşınmaz Satış İhaleleri İlanı


1-Yukarıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmazlar, 2886 Sayılı Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulüyle satışları yapılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır.

2-Taşınmazların, Özvatan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği odasında gösterilen tarih ve saatte satış ihalesi yapılacaktır.

3-İhaleye ilişkin şartname mesai saatleri dahilinde Özvatan Milli Emlak Şefliğinde bedelsiz olarak görülebilir.

4-İhaleye  iştirak etmek isteyenlerin;  Yerleşim Yeri Belgesi ve Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden veya E-devlet), nüfus cüzdanı fotokopisi, geçici teminat makbuzu veya 2886 sayılı Kanuna göre (mevduat veya katılım bankaları) süresiz geçici teminat mektubu, özel kişiler adına vekaleten ihaleye giren kişilerden noter tasdikli vekaletname, tüzel kişilerde siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluşundan 2023 yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi, Vergi Kimlik Numarası, imza sirküleri, tüzel kişiliğe yetkili olduğunu gösterir noter tasdikli vekaletname ile birlikte ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekmektedir.


5-İsteklilerin  ihale  saatine  kadar  İhale  Komisyonuna  ulaşmış  olması  kaydıyla  yukarıda  belirtilen  belgelerle  birlikte,  2886  sayılı  İhale  Kanununun  37.  maddesine  göre  hazırlayacakları  teklif mektuplarını aynı kanunun 46. maddesine göre posta ile iadeli taahhütlü olarak gönderebilirler. Postadan doğacak gecikmeler kabul edilmez.

6-Taşınmazların satış bedeli talep edilmesi halinde, 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5. maddesine göre 1/4'ü peşin geri kalanı kanuni faizi ile birlikte iki yıl içerisinde Genel Tebliğde belirtilen esaslar çerçevesinde taksitle ödenebilir. Satışlarımız KDV'ye tabi değildir. Tapudaki tüm işlemler harçtan muaftır. (5) yıl emlak vergisinden muaftır.

7-İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

8-Geçici teminat bedelini ihale gününden önce yatırılması yaşanabilecek bir sistemsel sorun nedeniyle mağduriyet doğmaması açısından tavsiye olunur. Geçici teminat bedelini saat 16.00'a kadar gün içinde  Özvatan  Malmüdürlüğü  veznesine  veya  Ziraat  Bankasına  Özvatan  Malmüdürlüğünün  TR**********************71  no'lu  hesabına,  katılmak istenilen  taşınmazın  yukarıda hizasında belirtilen taşınmaz ve ihale bilgileri açıklamasına belirtilmek suretiyle yatırılabilir. İhale günü komisyona bu makbuzun ibrazı gereklidir.

9-Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi tarafından; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) işlem bedeli alınacaktır.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!


Geri Dön