30 / 04 / 2024

Milli Emlak, o ilde yüzde 20 indirimli ve taksitli arazi satacak!

Milli Emlak, o ilde yüzde 20 indirimli ve taksitli arazi satacak!

Kastamonu ili, Seydiler ilçesi, Seydiler Milli Emlak Şefliği tarafından bir arazi satılacak. Yüzde 20 indirimli ve taksitle satılacak arazi için 28 Kasım’da ihale düzenlenecek.



Seydiler Milli Emlak Şefliği, Kastamonu ili, Seydiler ilçesi İncesu köyünde yer alan bir araziyi satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle satılacak arazi için 28 Kasım 2023 Salı günü saat 11.00’da ihale düzenlenecek.

Söz konusu arazinin taksitli satın alınması durumunda muhammen bedelinden satılacağı, ancak peşin satılması durumunda ise yüzde 20 indirim uygulanacağı açıklandı.

İncesu köyündeki arazinin büyüklüğünün 1.217 metrekare, ada numarasının 126 ve parsel numarasının ise 5 olduğu belirtildi.

 Milli Emlak, o ilde yüzde 20 indirimli ve taksitli arazi satacak!

İLAN DETAYLARI

Arazinin geçici teminat bedelinin 18 bin 400 TL ve muhammen bedelinin ise 92 bin TL olduğu duyuruldu. Araziyi peşin almak isteyenler yüzde 20 indirimli araziye sahip olabilecek.

   SEYDİLER KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN

 TAŞINMAZ SATIŞ İHALESİ İLANI 

Sıra No

İli-İlçesi-Mahallesi/Köyü

Ada-Parsel

Yüzölçümü(m2) - Hazine Hissesi

Cinsi

İmar Durumu

Tahmini Satış Bedeli (TL)

Geçici Teminat Bedeli (TL)

İhale Saati

1

Kastamonu Seydiler İncesu Köyü

126-5

1.217,27 m² - Tam

Tarla

İmarsız

92.000,00

18.400,00

28.11.2023 / 11:00

 

1-

Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmaz malların satış ihaleleri 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile hizalarında gösterilen gün ve saatlerde Seydiler Kaymakamlığında(Milli Emlak Şefliği) Seydiler Hükümet Konağı binasının 1. Katında bulunan Milli Emlak Şefliğinde toplanacak komisyon huzurunda  gerçekleştirilecektir.

2-

İhalelere katılmak isteyen isteklilerin;
a-İhalesine girecekleri taşınmaz dosyalarının hizalarında belirtilen Seydiler Malmüdürlüğü Muhasebe Servisine geçici teminatlarını yatırdıklarına dair belgeyi ibraz etmeleri (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri-Teminat mektubunun içeriği 2886 Devlet ihale yasasının 26 ve 27 maddelerine uygun olacaktır.);
b) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi ibraz etmeleri (İkametgah Belgesi);
c) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri,
ç) İşin gereğine göre İdarece tespit edilecek diğer belgeleri vermeleri,
d) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretini ibraz etmeleri ( Aslı ihale sırasında ibraz edilecektir) tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerinin, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kurulusundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (a), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,

3-

İhaleler ile ilgili şartname ve ekleri mesai saatleri dâhilinde Seydiler Milli Emlak Şefliğinde bedelsiz olarak, taşınmazlar ise bulundukları yerlerde / mahallinde görülebilir.

4-

4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan ( KDV, Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir

5-

4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5. Maddesi gereğince; Hazineye ait taşınmazların satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir, satış bedelinin peşin olarak ödenmesi hâlinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır. (Satış bedelinin Belediye mücavir alan sınırları içerisindeki taşınmazlarda 5.000,00(Beşbin) TL’yi, bu sınırlar dışında ise 1.000,00(Bin) TL’yi aşması ve talep edilmesi halinde, bedelin ¼’ü peşin, kalanı en fazla iki yılda, yürürlükteki kanuni faiz oranı(% 9) uygulanmak suretiyle taksitle ödeme yapılabilecektir.

6-

Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu’nun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

7-

İlgili mevzuat gereği Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden 5 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL’den 10 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %0,5 (binde 5), 10 Milyon TL’yi aşan kısmı için %0,25 (on binde yirmi beş) işlem bedeli alınması gerekmektedir.

9-

İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İhale Komisyonunun ihaleyi yapmama kararına itiraz olunamaz.

İLAN OLUNUR.

Muğla’dan arazi almak isteyenlere müjde! Arazi satışı yapılacak!  

TOKİ’den 3 ilde konut satışı! 2+1, 3+1 konutlar satılacak!

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!


Geri Dön