27 / 04 / 2024

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.



Hakkari ili, Yüksekova ilçesine bağlı Cumhuriyet, Güngör ve Dilektaşı mahallelerinde 3 adet taşınmazın satılacağı öğrenildi. Yüksekova İlçe Milli Emlak Şefliği tarafından satılacak taşınmazlardan arsa vasıflı iki taşınmazın Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde, arazinin ise Dilektaşı Mahallesi’nde yer aldığı belirtildi.

Söz konusu arsalardan birinin 61, diğerinin 18 ve arazinin de 8 bin 873 metrekare büyüklüğünde olduğu öğrenildi. Taşınmazlar için 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 14.00’de açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek.

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

İLAN DETAYLARI

Arsalardan birinin geçici teminat bedelinin 3 bin 707 TL, tahmini bedelinin 37 bin 074 TL, diğerinin geçici teminat bedelinin 1.510 TL tahmini bedelinin 15 bin 100 TL ve arazinin de geçici teminat bedelinin 19 bin 579 TL ve tahmini bedelinin ise 195 bin 797 TL olduğu açıklandı.

  1. Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz malların satış işlemleri 2886 Sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile belirtilen tarih ve saatte Yüksekova Kaymakamlığı toplantı salonunda toplanacak, ihale komisyonu tarafından yapılacaktır.
  2. İhaleye katılacak isteklilerin; yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, tebligat için Türkiye de adres göstermeleri, gerçek kişilerin TC kimlik numarasını tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ile Malmüdürlüğünce verilen geçici teminat makbuzunu veya Banka Geçici Teminat Mektubunu (s ü r e s i z), yasal yerleşim belgesi ve T.C. kimlik numarasını gösterir nüfus cüzdan suretini, tüzel kişiler adına ihaleye katılacaklardan tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından ve yahut benzeri mesleki kuruluştan 2023 yılı içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletname ve nüfus cüzdan sureti ile özel kişiler adına ihaleye gireceklerin; nüfus cüzdan sureti, yasal yerleşim belgesi ve Noter tasdikli vekâletname örneği, Kamu Tüzel Kişileri adına ihaleye katılacakların ise ayrıca tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge ile birlikte ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.
  3. Hazineye ait taşınmaz mal satışlarında ihale bedeli defaten ödenebileceği gibi talep üzerine ihale bedelinin, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise 1.000,00 TL üzeri olması halinde  ¼ ’ü peşin kalan kısmına kanuni faiz uygulanmak suretiyle 2 yıl içinde en fazla 8 taksitte ödenebilecektir.
  4.  4706 sayılı Kanunun 7. maddesi uyarınca Hazineye ait taşınmaz malların satış işlemlerinde herhangi bir vergi, resim, harç ve KDV alınmayacak olup, 5 yıl süre ile emlak vergisi de ödenmeyecektir.
  5.  Satışı, yapılacak t taşınmaz malla ilişkin bilgileri içeren şartnameler mesai saatleri içinde Milli Emlak Servis Şefliğindeki dosyasında ücretsiz olarak görülebilir.
  6.  İhale Komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Bir ihalenin süresinden önce bitmemesi durumunda takip eden ihaleler o ihalenin bitimine müteakip kaldığı saatten itibaren sırasıyla devam edecektir.

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

 7-   Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. Maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon her hangi bir sorumluluk kabul etmez.
 8-  Satışı yapılan taşınmazın, satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi, yarısının peşin ödenmesi halinde yüzde on indirim uygulanacaktır.
 9-   İta Amiri ihale kararını 15 (onbeş) iş günü içerisinde onaylar veya iptal eder.
 10-   Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Döner Sermaye İşletme Yönetmeliğine istinaden satış işlemlerinde satış bedeli sınırlı ayni hak tesisi ( İrtifak Hakkı ) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden işlem bedeli olarak 5 milyon TL’ye kadar kısmı için %1 ( yüzde bir ), 5 milyon TL’ den 10 milyon TL’ye kadar kısmı için %0,5 ( binde beş ), 10 milyon TL’yi aşan kısmı için %0,25 ( onbinde yirmi beş) oranında Döner Sermaye Bedeli tahsil edilecektir.
 11-   Ayrıca yapılacak olan ihalelere ait bilgiler www.hakkari.csb.gov.tr adresinden öğrenebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri de www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
İLAN OLUNUR.

Antalya’dan arsa almak isteyenlere müjde! O ilçede arsa satılacak!

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Konut kredisinde stoklar eriyor, faizler el yakıyor!


Geri Dön