12 / 09 / 2024

Milli Emlak, Tekirdağ ve Trabzon'da 8 taksitle konut ve arsa satıyor! 

Milli Emlak, Tekirdağ ve Trabzon'da 8 taksitle konut ve arsa satıyor! 

Milli Emlak, Tekirdağ ve Trabzon'da yer alan 3 adet arsa ile 1 adet konutu 8 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar... 



Milli Emlak tarafından, ekirdağ ve Trabzon illerinde yer alan 3 adet arsa ile 1 adet konut olacak şekilde 4 gayrimenkul satışa sunuldu. Söz konusu gayrimenkullerin satışları ile ilgili tüm detaylar belli oldu. 

Trabzon Milli Emlak, Ortahisar'da yer alan 1 adet konutu satıyor. Konut için satış ihalesi, açık teklif usulü ile 24 Eylül'de saat 14:00'te yapılacak. 

Trabzon Ortahisar'daki konutun büyüklüğü 115,27 metrekare, geçici teminat bedeli de 510 bin TL olarak belirlendi. 

8 eşit taksitle ödeme imkanı sunulan konutun fiyatı ise 1 milyon 700 bin TL şeklinde açıklandı. 

Milli Emlak, Tekirdağ ve Trabzon da 8 taksitle konut ve arsa satıyor! 

Tekirdağ Marmaraereğlisi Milli Emlak da Sultanköy Mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Arsaların satış ihalesi açık teklif usulü ile 25 Eylül'de saat 10:00'da yapılacak. 

Marmaraereğlisi'nde yer alan arsaların büyüklükleri 693 metrekare ile 831 metrekare arasında, geçici teminat bedelleri de 520 bin TL ile 855 bin TL arasında değişiyor. 

Boş durumda ve konut imarlı olan arsaların fiyatları ise 5 milyon 200 bin TL'den başlıyor ve 8 milyon 550 bin TL'ye kadar yükseliyor. Arsalar için 8 taksitle ödeme seçeneği sunuluyor. 

Milli Emlak, Tekirdağ ve Trabzon da 8 taksitle konut ve arsa satıyor! 

İlan metinleri: 

TRABZON ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
SATIŞ İHALESİ YAPILACAK TAŞINMAZ (BAĞIMSIZ BÖLÜM)

 

İLİLÇEMAHALLEADAPARSEL
ARSA
YÜZÖLÇÜM (m2)
BLOK/KAT/ BÖLÜM NOYÜZÖLÇÜMÜ(m2)HAZİNE
HİSSESİ
 CİNSİARSA
PAYI
İMAR
DURUMU
TAHMİNİ
BEDELİ(TL)
GEÇİCİ
TEMİNAT(TL)
İHALE
TARİHİ
İHALE
SAATİ
  
TrabzonOrtahisarİnönü1251641.242,52Nizam Apartmanı C Blok/ Kat: 3 / 8 numaralı Bağımsız BölümYapı+ Ortak Alan 115,27 m2TamMesken1/36Ticaret Konut Alanı1.700.000,00510.000,0024/09/202414:00

1) Yukarıda tapu bilgileri yazılı Hazineye ait taşınmazın (bağımsız bölüm) satış ihalesi yukarıda belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜ ile yapılacaktır.
2) İhale; Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 4. Kat Toplantı Salonunda (Adres: 2 Nolu Beşirli Mahallesi Devlet Sahil Yolu 8 Nolu Cadde No: 1/A  Ortahisar/TRABZON) oluşacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.
3) İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
- Geçici teminatı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırmaları ve buna ilişkin belgeyi/makbuzu vermeleri; (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler: 1) Tedavüldeki Türk Parası, 2) Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri ve banka limitlerinin de gösterildiği süresiz teminat mektupları (teyit yazısı ile birlikte), 3) Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen Devlet İç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, 4) Dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)
- Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi vermeleri,
- Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri,
- Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını bildirmeleri ve nüfus cüzdanı suretini vermeleri, başka şahıs adına ihaleye katılacakların noter tasdikli vekâletnameyi, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, Özel Hukuk tüzel kişilerinin ise ayrıca, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl (2024 yılı) içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi ihale saatine kadar vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
Gerekmektedir.
4) Posta ile yapılacak müracaatlarda tekliflerin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Bu saatten sonra ulaşan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır. Postada meydana gelecek gecikmelerden dolayı Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
5) Hazine taşınmazlarının satışı KDV’den müstesna olup, 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi indirim uygulanır. Taşınmazların satış bedellerinin taksitle ödenmek istenilmesi halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte, alıcının belirteceği tarihler de dikkate alınarak taksitlendirme yapılabilecektir.
6) Satış bedeli üzerinden döner sermaye işlem bedeli olarak 5 milyon TL’ye kadar olan kısım için %1 (yüzdebir), 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye kadar olan kısım için %0,5 (bindebeş) ve 10 milyon TL’yi aşan kısım için %0,25 (onbindeyirmibeş) oranında alınacaktır.
7) İhalelere ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Trabzon Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.
8) Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9) İhale ilanı www.milliemlak.gov.tr ve www.trabzon.csb.gov.tr adreslerinden görülebilir.
İLAN OLUNUR

----------------------

MARMARAEREĞLİSİ MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNCE  2886 SAYILI KANUNUN 45 İNCİ MADDESİNE GÖRE (AÇIK TEKLİF USULÜ İLE)
 SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

SIRA
NO

İLİ

İLÇESİ

MAHALLE

ADA

PARSEL


YÜZÖLÇÜMÜ
(m²)

CİNSİ

HAZİNE HİSSESİ

FİİLİ
DURUMU

İMAR DURUMU

TAHMİNİ BEDELİ (TL)

GEÇİCİ TEMİNAT
BEDELİ (TL)

İHALE ŞEKLİ

İHALE TARİHİ

İHALE SAATİ

1

Tekirdağ

Marmaraereğlisi

Sultanköy

108

1

831,54

Arsa

Tam

Boş

Konut Alanı 

8.550.000,00

855.000,00

Açık Teklif

25.09.2024

10:00

2

Tekirdağ

Marmaraereğlisi

Sultanköy

107

1

693,65

Arsa

Tam

Boş

Konut Alanı 

7.110.000,00

711.000,00

Açık Teklif

25.09.2024

10:30

3

Tekirdağ

Marmaraereğlisi

Sultanköy

68

33

748,76

Tarla

Tam

Boş

(*) Konut Alanı ve Yol 

5.200.000,00

520.000,00

Açık Teklif

25.09.2024

11:00

(*) Sultanköy Mahallesi 68 Ada 33 Parsel numaralı taşınmazın "İmar Kanununun 18 inci maddesi gereğince %45'e kadar düzenleme ortaklık payı kesintisi yapılabileceği Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı tarafından bildirilmiştir.

     Yukarıda nitelikleri, tahmini bedelleri ve geçici teminatları belirtilen  taşınmazların satış  ihalesi  2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile karşılarında belirtilen tarih ve saatte Bahçelievler  Mahallesi Hükümet Konağı Marmaraereğlisi / TEKİRDAĞ adresindeki Hükümet Konağı Giriş Kat Toplantı   Salonunda teşekkül edecek komisyon huzurunda yapılacaktır.

1- İhale ile ilgili dosya ve şartname mesai saatleri dahilinde Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz görülebilir.

2- İhaleye katılmak isteyenlerin;

a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (ikametgâh belgesi),

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numaralarını bildirmeleri ve T.C. Kimlik Kartını (Nüfus Cüzdanı suretini) vermeleri, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,                                                                          

ç) Geçici teminat makbuzunu (Marmaraereğlisi Ziraat Bankası T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı İç Ödemeler Saymanlığı TR**********************29 nolu hesaba  yatırılan) veya teminat mektubunu,

d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki 2. maddenin (b), (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi komisyona teslim etmek zorundadırlar.

3- Geçici teminatın, mevduat veya katılım bankalarından alınacak teminat mektubu olarak verilmesi halinde, geçici teminat mektubunun süresiz olması ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 27. maddesi ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinde belirtilen hususları taşıması gerekmektedir.

4- İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşması kaydıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahhütlü posta ile de gönderebilirler, postadaki gecikmeler kabul edilmez.

5- 4706 Sayılı Kanunun 4916 sayılı kanunla değişik 5 inci maddesi gereğince talep edilmesi halinde Hazineye ait taşınmaz malın satış tutarı 5.000,00 TL yi geçtiği taktirde alıcının  belirteceği tarihlerde dikkate alınarak satış bedelinin en az 1/4 üpeşin kalanı 3 er aylık dönemler halinde eşit taksitlerle en fazla 8 taksitle ödenebilecektir. Hazineye ait taşınmaz malların satışı KDV ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi,resim ve harçtan muaf olup 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır.

6-Döner Sermaye Yönetmeliği gereğince Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden işlem bedeli: 5 Milyon TL'ye kadar %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0,5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için %0,25 (onbinde yirmibeş) döner sermaye payı alınacaktır.

7 - 4706 Sayılı Kanun gereğince satış bedelinin peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanır.

8- Komisyon gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

9- İhaleler hakkında İdaremizin (0282) 613 31 47  numaralı telefonundan bilgi alınabilir. 

10- İhale bilgileri www.milliemlak.gov.tr  ile http://tekirdag.csb.gov.tr adresinden öğrenilebilir. 

 

Türkiye'de bu yapılırsa hem kiralar düşer hem kiralık ev sayısı artar! Konut krizine Arjantin modeli çözüm önerisi!

Altın tahminleri tutan İslam Memiş'ten Eylül açıklaması geldi!

'Konuttan, borsaya tüm yatırımcılar zararda' diyen uzman isimden çarpıcı açıklama! İnanılmaz bir dönemden geçiyoruz...


Geri Dön