13 / 05 / 2024

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan resmen son dakika borç yapılandırma müjdesi geldi. Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...



Peki hazine taşınmazlarının vadesinde ödenmeyen borçları için sağlanan yapılandırmadan nasıl yararlanılır? İşte merak edilen detaylar...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hazine taşınmazlarına yönelik olarak tahsil edilmesi gereken, vadesi 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla gelmiş olduğu halde 12 Mart 2023 tarihi itibarıyla ödenemeyen kesin tahsis, kesin izin, kullanma izni, arazi izin, ön izin, kullandırma kararı, irtifak hakkı, kira, yararlanma, ilave yararlanma, mesire yeri işletme hakkı kira bedelleri gibi borçlar ve söz konusu bu borçların gecikme zammı, faiz gibi fer'i borçların yapılandırılarak ödenebilmesine ilişkin Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü 32167 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Paylaşılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu düzenlemeyle söz konusu borçların asıllarına ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmayacak, gecikme zammı, faiz gibi borçlar silinerek bunların yerine hesaplanacak olan Yİ-ÜFE tutarının ödenmesine imkan sunulacak.

Milli Emlak tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ayrıca aktarılan detaylara göre, söz konusu bu tebliğ kapsamından faydalanmak isteyen vatandaşların, 31 Mayıs 2023 tarihine  kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili merkez ya da taşra birimlerine başvurmaları gerekli.

Yine verilen son dakika bilgilerine göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen toplam 12 şehirde de başvuru tarihi 31 Ekim 2023'te sona erecek.

Paylaşılan detaylara göre, yapılandırılan alacaklar, peşin ya da 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitler olarak ödenebilecek. Peşin ödeme halinde hesaplanmış olan Yİ-ÜFE tutarına belli oranlarda indirim de uygulanacak. Taksitle ödeme halinde de tercih edilen taksit sayısına göre Kanunun öngördüğü katsayılar uygulanmış olacak.

Ayrıca taksitle ödeme halinde de ilk taksitin son ödeme tarihi 3 Temmuz 2023 şeklinde belirlendi. Diğer taksitler de bu tarihi izleyen birer aylık dönemler halinde ödenebilecek.

Milli Emlak 39 bin TL'ye arazi satacak! Tek tek açıklanan bu tarihi ve saati sakın kaçırmayın!

İstanbul'un 5 ilçesindeki 6 gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak'tan 8 taksitle büyük fırsat! 

O ilde yüzde 20 indirim ve taksit fırsatıyla 2 arazi satılıyor! Milli Emlak tek tek duyurdu! Arsa alacaklar şimdi bakın

 


Geri Dön