27 / 04 / 2024

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 



Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, milyonlarca emekli vatandaşa zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. 

Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Paylaşılan detaylara göre gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, milyonlarca emeklinin de yüzünü güldürdü. Emeklilere zam müjdesi gelirken pek çok kişi de söz konusu zam detaylarını araştırmaya başladı. 

Milyonlarca emekli vatandaş milli gelir zammı kapsamında maaşlarına ilave zam alacak ve maaşları yeniden gayri safi yurtiçi hasılaya göre hesaplanacak. İşte söz konusu zam ile ilgili merak edilen detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz günlerde 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını açıklamıştı. GSYH'de yaşanan artışlar emekli vatandaşlara da milli gelir zammı yolunu açmış oldu. Yaşanan gelişmelerden sonra pek çok kişi de milli gelir zammı ne demek, milli gelir zammını kimler alabilir? sorularının cevapları ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

MİLLİ GELİR ZAMMI NEDİR 2024?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Milli gelir zammı; gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranı ile paralel şekilde emekli vatandaşlara yapılan zam anlamı taşıyor. Geçtiğimiz yıl için tahmin edilen gayri safi yurtiçi hasıla büyüme oranı yüzde 4,4 oranındaydı fakat açıklanan rakam yüzde 4,5 oldu.

Şimdi, bu sene emekli olan vatandaşlara aradaki fark nedeniyle milli gelir zammı yapılacak.

MİLLİ GELİR ZAMMI NE KADAR, KİMLER MİLLİ GELİR ZAMMI ALABİLİR?

Habertürk'ün aktardığı detaylara göre bu sene emekli olanların aylıkları tek tek yeniden hesaplanacak. Söz konusu bu yeni hesaplama sonunda bu sene emekli olan vatandaşların aylıklarında yüzde 0,8 ile yüzde 1,35 arasında değişen oranlarda artış meydana gelecek.


MİLLİ GELİR ZAMMI HESAPLARA NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bu yılın Ocak ayından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarına milli gelir zam farkı önümüzdeki Nisan ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. Bu aydan itibaren yeni tutar üzerinden aylık ödemesi yapılacak.

 

Malulen emekli maaşı ne kadar? Kimler malulen emekli olabilir? Tek tek açıklandı! 

Ekonomist Mert Başaran net konuştu! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat!

Arsa almak isteyenlere müjde!  Ankara  ve Adana'da imarlı 13 arsa satılacak!


Geri Dön