19 / 05 / 2024

Milli Savunma Bakanlığı 16 bin personel alıyor! Başvuru aman kaçırmayın! İşte detaylar!

Milli Savunma Bakanlığı 16 bin personel alıyor! Başvuru aman kaçırmayın! İşte detaylar!

Milli Savunma Bakanlığı 16 bin personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilenler!



Milli Savunma Bakanlığı tarafından bu sene içinde 16 bin sözleşmeli erbaş, er alımı yapacak. Alınan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin niteliklerinin artırılması adına da çalışmalarına devam ediyor.  

Tatbikatlarla personelin hazırlık seviyeleri üst düzeyde tutulurken; bunlarla birlikte personel temini de önemli çalışmalar arasında bulunuyor. Bakanlık tarafından geçtiğimiz yıl 12 bin 940 sözleşmeli er ve erbaş alımı yapılmıştı.

16 BİN SÖZLEŞMELİ ER ALIMI OLACAK!

Alımı yapılacak personelin büyük bölümü Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevlendirilirken, temin edilen personelden 10 binden fazlası eğitimlerini tamamlayıp hemen görevlerine başladı. Bakanlık, bu sene içinde de toplam 16 bin sözleşmeli erbaş, er almayı düşünüyor.

10 BİN YENİ PERSONEL GÖREVE BAŞLADI

Bakanlık kapsamında personel temini de önemli çalışmalar arasında yer alıyor. Bakanlık tarafından geçen sene 12 bin 940 sözleşmeli er ve erbaş alımı oldu. Bunların büyük bölümü Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevlendirilirken, personelden 10 binden fazlası eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Bedel tutarı: 240.000 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunuyor ve her yıl Ocak ve Temmuz aylarında tekrardan tespit ediliyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU 2023? 2023’TE ASKERLİK KAÇ AY OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi gereğince aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara dönüştürülmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi. Bu şekilde bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti. Buna göre; 2023 yılı için bedelli askerlik ücreti Ocak ve Temmuz aylarını kapsayan dönemde 93 bin 258 lira olarak belirlenmiştir. 2. Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı ay olmaktadır.

65 yaş maaşı ne kadar oldu 2023? 65 yaş aylığı her ay mı ödeniyor?

Benzin ve motorinde son durum! İşte 8 Ocak Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Geri Dön