21 / 05 / 2024

Milyarlık Tatlıcı Ailesi'nin fakir torunu!

Milyarlık Tatlıcı Ailesi'nin fakir torunu!

Kanser tedavisi gördüğü İngiltere'nin başkenti Londra'da, 2 yıl önce hayatını kaybeden işadamı Salih Tatlıcı'nın 3 milyar dolarlık (5 milyar 370 milyon) mirasıyla ilgili son duruşmaya, torun Bedriye Kamer Tatlıcı'nın ifadesi damga vurdu



"Miras hakkımdan mahsup edilen aylık 5 bin lira, kiramıza ve eğitim masraflarıma yetmemektedir. Merhum babamdan yüklü borç kaldı" diyen torun Tatlıcı, istenirse Etiler Muhtarlığı'ndan fakirlik belgesi getirebileceğini söyledi.

'TABLOLAR TOPLANSIN'

Duruşma, İstanbul-Sarıyer 24'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dün görüldü. Duruşmaya 18 yaşındaki torun Bedriye Kamer Tatlıcı ve üvey babaanne Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı'nın avukatları katıldı. Avukatlar mahkemeden, baba Tatlıcı'ya ait çeşitli fabrika ve konutlardaki tablo ile objelerin, Beykoz Konakları'ndaki villada toplanmasına karar verilmesini istedi. Ayrıca kaçak yapı konumundaki Tat Towers'e yönelik her türlü masrafa da karşı olduklarını beyan etti.

TAT TOWERS'TA HIRSIZLIK

Mahkemenin atadığı miras memurları olan avukat İbrahim Bülbül ve mali müşavir Kadir Özgen'in ifadesi ise imarı yılan hikâyesine dönen ve yapımı yıllar süren Tat Towers'ta yakın zamanda bir hırsızlık yaşandığını ortaya çıkardı. 23 Eylül'de yaşanan kablo hırsızlığıyla ilgili gerekli yasal başvuruları yaptıklarını belirten ikili, "Güvenlik şirketinin olayda kusurunun bulunup bulunmadığının tespiti için keşif talep ediyoruz. Kusur bulunması halinde, güvenlik şirketi ile olan sözleşmenin feshedilmesi söz konusu olabilecektir. Mirasın gelirleri ancak vergi borçları gibi giderleri karşılamaya yetmektedir" dedi. Mahkeme, torun Tatlıcı'nın ev talebinin, diğer davacı ve davalılara sorulmasına hükmetti. Mahkeme, mirasa ait tüm tablo ve objeler, duvarlarda asılı bulunanlar ve süs eşyası şeklinde sergilenenler hariç, tamamının Beykoz Konakları'ndaki C114 numaralı villaya taşınmasına, bu konuda miras memurlarına yetki ve görev verilmesine ayrıca Tat Towers'ta meydana gelen hırsızlık dosyasının incelenmek üzere celbine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Neslihan Keskin / SABAH


Geri Dön