20 / 05 / 2024

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki elektrik faturalarında nasıl değişiklikler olacak? Açıklanan program hangi tarihte yürürlüğe girecek? işte detaylar...



Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek’in haberine göre 1 Şubat 2022 tarihinden sonra ortalama tüketimde tarifeler, üst kademede 206 kuruş, alt kademede ise 137, olarak hesaplanıyor. Yeni düzenlemeden sonra ile ilk kademede bulunan yaklaşık yüzde 64’lük için enerji birim fiyatı daha da düşecek. Bu şekikde her 3 haneden 2’si daha düşük elektrik faturası ödemiş olacak.

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Yüzde 25 indirim

Yapılması planlanan düzenleme ile beraber; kahvehane, bakkal, berber, kuaför, manav, tamirci gibi küçük esnafa da kademeli tarife uygulanacak. Bu tarifede esnafın faturaları yüzde 25 düşürecek.

Türkiye’de her 3 esnaftan 2’sini etkileyecek şekilde ortalama bir tüketim miktarı kotası konulacak.  Dernekler, vakıflar ve Cemevleri, mesken aboneliğine dahil edilecek. Ortalama 1 kilovatsaatlik tüketimde 1 TL indirim uygulanacak .


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön