20 / 05 / 2024

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki elektrik faturalarında nasıl değişiklikler olacak? Açıklanan program hangi tarihte yürürlüğe girecek? işte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçen sene yaklaşık 2.1 milyon haneye 2.3 milyar TL'lik elektrik desteği faturası yardımında bulundu. 2022 senesinde destek  verilen hane sayısı 4 milyona ulaştırılacak. Aynı tarzda doğalgaz yardımından da 4 milyon hane yararlanacak. Elektrikte bu sene için yardım tutarı en düşük 206 TL olarurken 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 TL oldu. Yapılacak çalışmayla bu miktarların artması hedehleniyor.

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğunu dile getirerek, küresel enerji fiyatlarında 10 kat artış olduğunu kaydetti.

Enerjide dışa bağımlı olan ülkelerde benzer problemler olduğunu vurgulayan Dönmez, Vatandaşların mağdur olmaması için adımlar atıldığını söyledi. Elektrik ve doğalgazda geçen sene toplamda 100 milyar TL'lik sübvansiyon gerçekleştirildiğini aktaran Dönmez, “Bu yılda bundan daha az olmayacak. Öyle ki rakamlar hazinemizin yüklenmiş olduğu bedelin geçtiğimiz yıldan daha fazla olacağını gösteriyor” diye açıkladı.

Esnafa elektrik faturası müjdesi! Mart ayında en az 250 lira düşüş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Faturalarda indirim için harekete geçildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! Dikkat! Elektrik faturaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön