12 / 05 / 2024

Milyonların 2024 Ocak zammında yeni detay ortaya çıktı! Üst üste adımlar atıldı!

Milyonların 2024 Ocak zammında yeni detay ortaya çıktı! Üst üste adımlar atıldı!

Milyonlarca emekli, zam gelişmeleri konusunda gelen açıklamaları yakından takip ediyor. Emeklilere ilişkin çalışmanın ayrıntıları merakla beklenirken, çeşitli formüller gündeme geldi. İşte son gelişmeler...



Emeklilere ilişkin çalışma yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yine bu konuya ilişkin, "İnşallah onları memnun edecek adımlar atacağız" ifadelerini kullandı. Emeklilerin gelirini yükseltecek çalışma milyonlar tarafından merakla beklenirken, iyileştirmeye ilişkin çeşitli formüller de gündeme geldi.

 Milyonların 2024 Ocak zammında yeni detay ortaya çıktı! Üst üste adımlar atıldı!

BİRBİRİ ARDINA ADIM ATILDI

2023 Ocak döneminde zam oranı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 15.40, memur emeklilerinde yüzde 16.48 olarak açıklanmış ve ek iyileştirme ile beraber bu oran yüzde 30'a çıkmıştı.

Ayrıca, aynı anda minimum emekli maaşı ödemesi de 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Nisan ayı ödeme dönemi itibari ile taban maaş ödemesinde bir iyileştirme daha gerçekleşmişti ve bu kapsamda, en düşük ödeme 7 bin 500 lira olmuştu.

Temmuzda ise SSK ve Bağ-Kur’luların yüzde 19.77, memur emeklilerinin yüzde 17.55 çıkan zam oranı ek iyileştirme ile beraber yüzde 25'e çıktı. Şimdi gözler gelecek dönemde yapılacak zamlara çevrildi.

OCAK AYINDAN ÖNCE YAPILIR MI?

ahaber.com’un haberine göre, 2024 Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2023’ün 2’nci 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri de toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı alacak.

Fakat bir iyileştirme de gündeme geldi. Bu iyileştirme 2024 Ocak zammıyla beraber yapılabileceği gibi, öncesinde de hayata geçirilebilecek.

 Milyonların 2024 Ocak zammında yeni detay ortaya çıktı! Üst üste adımlar atıldı!

SEYYANEN Mİ OLACAK?

İyileştirme konusunda başlayan çalışma merakla beklenirken, burada özellikle seyyanen zam beklentisi yer alıyor. Memurlara önceki ay 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılmıştı.

Emekliler için de bir seyyanen zam düzenlemesinin uygulamaya konulacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak formüllerden birinin de seyyanen zam olabileceği ifade ediliyor. Bu noktada hem tutar hem de ne zaman aylıklara yansıtılacağı çalışmalar sonucunda netleşecek.

ORANSAL ARTIŞ DA GÜNDEMDE

Emeklilere iyileştirme kapsamında masadaki bir formül de yüzdelik artış. 2023’te emeklilere yapılan zamlarda bu formül uygulanmıştı. Oluşan zam oranlarına bir ek yapılmıştı. Yine benzer bir düzenlemenin geleceği düşüncesi hakim.

2024 yılı Ocak ayında aylıklara yansıtılacak zam oranının iyileştirmeyle artırılabileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak formüllerden birinin de oransal zam olması öngörülüyor. Oransal zam için karar verilmesi durumunda, 2024 yılı Ocak ayının beklenmesi de şart olmayacak. Belirlenen tarihte belirlenen yüzdelik oranda zam gelecek.

4A, 4B ve 4C’lilere son dakika müjdesi! Peş peşe 3 maaş birden verilecek! Detaylar tek tek açıklandı!  

SSK ve Bağ-Kur’lulara son dakika zamlı maaş şoku! Zamlı maaş için hemen bakın!

ŞOK’ta Omo çamaşır deterjanı 99,90 TL’ye, Finish parlatıcı 34,95 TL’ye, akıllı robot süpürge 7 bin 199 TL’ye düştü!


Geri Dön