18 / 05 / 2024

Milyonlara ücretsiz doğalgaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları verdi! İşte faturalar artık böyle gelecek!

Milyonlara ücretsiz doğalgaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları verdi! İşte faturalar artık böyle gelecek!

Yerli doğal gaza dair son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir müjde bekleniyor. Konutlarda ise kullanılan doğal gaza büyük oranda ücretsiz olarak kullanma imkanı geliyor.



Türkiye bugün tarihi günlerinden bir tanesini yaşıyor. Karadeniz'de keşfedilen, bir süre önce Filyos'ta karaya çıkarılmış olan doğalgazın devreye alınması töreni de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti. İşte  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende söylediklerinden öne çıkanlar;

1 YIL MUTFAK VE SU İÇİN KULLANILAN DOĞALGAZ ÜCRETSİZ OLACAK!

Birinci müjdemiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süre ile ücretsiz vereceğiz. Aylık ortalama olarak 25 metreküpe denk olan mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. Yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına gelmektedir. Özellikle emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli katkı yapacağını düşünüyorum. Seçim sonrası döneminde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde olacaktır.

1 AY BOYUNCA KONUTLARDAN DOĞALGAZ ÜCRETİ ALMAYACAĞIZ!

Karadeniz gazının sevincini mutluluğunu coşkusunu 85 milyon doya doya yaşayabilelim diye ikinci müjdemi açıklamaktan mutluluk duyarım. 1 ay boyunca tüm konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanında ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını bir ay süre ile ücretsiz yapacağız. Bu müjdenin de hayırlı olmasını dilerim.

30.8 MİLYARLIK DESTEK BEKLENİYOR!

Son 20 yıla bakıldığı zaman bu zaman diliminde yapılan çalışmalar ile doğalgaz kullanım olanağı sunulan kişilerin sayısı 3 kat artarak, 69 milyona çıktı. Bununla birlikte 1.3 milyon olan doğalgaz abone sayısı 19.1 milyona çıkarıldı.

Ülke nüfusunun yüzde 81'i, doğalgaz kullanım olanağı ve konforuna kavuştu. İktidarın yaptığı planlamalara göre 2026 döneminde 299 yerleşim yerine daha doğalgaz arzının sağlanması amaçlanıyor. 19.8 milyonluk abone göz önüne alındığında kişilere aylık yaklaşık olarak da 2.5 milyar, yıllık 30.8 milyarlık bir destek sağlanması planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön