30 / 04 / 2024

Milyonlarca araba sahibini yakından ilgilendiren haber! Son gün 1 Ağustos!

Milyonlarca araba sahibini yakından ilgilendiren haber! Son gün 1 Ağustos!

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruda, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödeme detayları açıklandı.



Motorlu taşıtlar vergisinde 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Son tarih 31 Temmuz 2022 tatil günü olduğu için 1 Ağustos 2022 tarihine ötelendi. 

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödeme detayları tüm ayrıntıları ile paylaşıldı.

Buna göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri, Gelir İdaresi Başlanlığı'nın (GİB) internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden ya da GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan ödenebilecek. 

Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları veya yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile de ödeme mümkün olacak.

Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi), PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek.

Milyonlarca araba sahibini yakından ilgilendiren haber! Son gün 1 Ağustos!

MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesinin internet sitesinde "Hızlı Ödeme" bölümünden şifre girişi yapmadan "MTV Ödeme" alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler. Ödemeler için son gün 1 Ağustos 2022 (31 Temmuz 2022 resmi tatile rastladığı için) olarak belirlendi.


Geri Dön