11 / 05 / 2024

Milyonlarca Bağ-Kur'lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

Milyonlarca Bağ-Kur'lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

Bağ-Kur'lu işçilerin emeklilik şartları ve prim sisteminde değişiklik olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin gündemde olduğunu ilan etti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Küçük işletmeler çalışanlarını kapsayan hem emekçi hem sermayedar. Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek lazım. Bu da ileride. İlk fırsatta uyguluyacağımız düzenlemelerden biri" dedi.

Bakan Bilgin,  Ankara  Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı.

İş yaşamının uzun senelerdir sonuç bekleyen problemlerine çare ürettiklerini söyleyen Bilgin, bu bağlamda aralarında 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmeli ve geçici işçilere kadronun da yer aldığı düzenlemeleri yaşama geçirdiklerini hatırlattı. 

Taşeron düzenlemesi bağlamında kalan ve kadro almayı bekleyen işçilerin durumuna da değinen Bilgin, "Çöüzme ulaştıramadığım bir dosya var.

Taşeron işçi konusu. Asıl işte taşeron olmaz. Bu ileride. Önümüzdeki zaman içinde onu çözüme ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Milyonlarca Bağ-Kur lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

AYNI EMEKLİLİK ŞARTINI GEÇERLİ SAYAMAYIZ

ATO Başkanı Gürsel Baran'ın Bağ-Kur'luların emekliliği elde etme şartlarının SSK'lılar ile aynı orana getirilmesi konusundaki talebi olduğunu hatırlatan Bilgin, şu bilgileri verdi:

"Küçük işletmelerde çalışanlar hem emekçi hem sermayedar. Bu işletme sahipleri için büyük işletmelerin emeklilik koşullarını geçerli sayamayız.

 Dolayısıyla mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerek. Bu da ileride. Bütün hazırlıklar sona erdi. ilk fırsatta yapacağımız düzenlemelerden biridir. Esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür."

Emeklilere ard arda müjde geliyor! Şimdi de maaşlara 1300 TL zam gelecek

Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan şok eden tahmin! Dolar o tarihte uçuşa geçecek

Veriler tutmadı! Altın yüksekten düşüyor!


Geri Dön