Ekonomi

Milyonlarca çiftçiye yeni yönetmelik şoku! Resmen değişti! Hemen göz atın!

Ziraat Odalarının giriş ücreti ve yıllık aidatları hakkındaki yönetmelikte değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğindeki detaylar belli oldu. İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren o yönetmelik...  Bu kapsamda, birden fazla ziraat odasında işletmesi olan asli üyeler; ilk kayıt, kayıt güncellemesi ve benzeri işlemleri ikamet odasından gerçekleştirdiğinde, tüm ilçelerdeki tarımsal mal varlıklarına ait giriş ücreti ve yıllık aidatlarını da ikamet odası aracılığıyla ödeyebilecek

Ziraat Odalarının Giriş Ücreti ve Yıllık Aidatları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, geçtiğimiz Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bu kapsamda, birden fazla ziraat odasında işletmesi olan asli üyeler; ilk kayıt, kayıt güncellemesi ve benzeri işlemleri ikamet odasından gerçekleştirdiğinde, tüm ilçelerdeki tarımsal mal varlıklarına ait giriş ücreti ve yıllık aidatlarını da ikamet odası aracılığıyla ödeyebilecek.

 

İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren o yeni düzenleme...

TAHSİL EDİLEN ÜCRETLER DİĞER ODALARA YOLLANACAK

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; Ziraat Odalarının Giriş Ücreti ve Yıllık Aidatları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında birden fazla ziraat odasında işletmesi olan asli üyeler; ilk kayıt, kayıt güncellemesi ve benzeri işlemleri ikamet odasından gerçekleştirdiğinde, tüm ilçelerdeki tarımsal mal varlıklarına ait giriş ücreti ve yıllık aidatlarını da ikamet odası aracılığıyla ödeyebilecek.

Bu yönetmelikle çiftçilerin her işletme için ziraat odalarında ayrı ayrı işlem yaptırmasına artık gerek olmayacak. 

Diğer oda veya odalar adına tahsilat gerçekleştiren ikamet odası, tahsil ettiği tutarı, haftanın son iş günü ilgili ziraat odası ya da odalarının hesabına yatıracak.

 

Diğer yandan ÇKS başvurularının e-devlet üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmanın da hayata geçirilmesiyle beraber aidat gelirlerinin kesileceğinden endişe duyan TZOB’un, çiftçiler için pasif üyeliğin gündeme geldiği yönetmelikle ilgili sessizliğe bürünmesi dikkatleri çekti.

TZOB’un ÇKS’de kayıtlı 2 milyonun üstündeki çiftçiye mesaj yollayarak, ‘Ziraat Odaları Üye Kayıt Yönetmeliği’ni gerekçe göstererek, üyeliklerini yenilemeyen çiftçiler için pasif üyelik ayrıntısını gündeme getirdi. Söz konusu yönetmelik ile ilgili TZOB’un ve Tarım Bakanlığı'nın bir açıklaması bulunmuyor. 

YÖNETMELİK

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden:

ZİRAAT ODALARININ GİRİŞ ÜCRETİ VE YILLIK AİDATLARI HAKKINDA

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 12/1/2005 tarihli ve 25698 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ziraat Odalarının Giriş Ücreti ve Yıllık Aidatları Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Birden fazla ziraat odasında işletmesi olan asli üyeler; ilk kayıt, kayıt güncellemesi ve benzeri işlemleri ikamet odasından yaptırdığında, tüm ilçelerdeki tarımsal mal varlıklarına ait giriş ücreti ve yıllık aidatlarını da ikamet odası aracılığıyla ödeyebilirler.

Diğer oda ya da odalar adına tahsilat yapan ikamet odası, tahsil ettiği miktarı, haftanın son iş günü ilgili ziraat odası ya da odalarının hesabına gönderir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu yürütür.

Milli Emlak'tan o ilde yüzde 20 indirim ve 8 taksitle 5 arsa satılıyor! 37 bin 735 TL'den başlayan fiyatlarla...

Tüm arabaları bırakın 3 aydır zam gelmeyen Opel Crossland'e bakın! İşte 0 faizli Crossland 6 Kasım 2022 fiyat listesi!

PTT 18-36 yaş arasında, KPSS şartsız binlerce personel alımı yapacak! Başvurular başladı mı? Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan büyük fırsat! KDV'den muaf imarlı arsayı 64 bin TL'ye satacak!