07 / 07 / 2024

Milyonlarca emekliye kara haber verildi! Kimse bunu beklemiyordu!

Milyonlarca emekliye kara haber verildi! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye ulaştıktan sonra bankalar arasında yükselme yarışı başlıyor. Müşteri kaybetmek istemeyen bankaların tanıtım anonslarıyla çıkış yapması üzerine duyuru son anda yapıldı. Emeklilere kötü haber.



ŞİKAYET ORANLARI 1 YILDA TAVAN YAPTI!

Emekli maaşı zammı sonrası özel ve kamu bankaları peş peşe promosyon açıklamalarına başladı. Emeklilik bankalarıyla olan sözleşmeleri 3 yıl sonra sona eren emekliler genellikle banka değiştirirler. Bu kapsamda kamu ve özel bankaların sunduğu emeklilik zamları incelemeye alınmıştır.

Markalara ve tüketicilere yön veren SikayetVar platformunda son dakika gelişmesi emeklileri şoke etti. Rapora göre, 31 Mart 2022'den 31 Mart 2023'e kadar olan bir yıllık dönemde, özel ve kamu bankalarıyla ilgili maaş zammı şikayetlerinde ortalama yüzde 287 artış oldu.

ÖZEL VE KAMU BANKALARINDAKİ ŞİKAYET ORANLARI

Özel bankalarla alakalı gelen sayılara göre şikayet rakamı 2022 senesinde 808 iken, bu sene şikayet rakamı 3 bin 133 oldu. Kamu bankalarında da şikayetler arkasıydı. Geçtiğimiz yarıyıl yalnızca 293 şikayeti olan kamu bankalarındaki oran da yüzde 436 çoğalarak bin 572’e erişti.

Hem özel hem de kamu bankaları ile alakalı harcayıcılar en çok para sürükleme limiti mevzusuna ait bir çözüm aradı. Tam bankalarda bu mevzunun şikayeti yüzde 212 olarak çoğalış gösterdi. Konu ile ilgili geçen yıl 763 şikayet varken bu yıl şikayetlerin sayısı 2 bin 384 oldu.

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için yas tutturacak kara haber!
Az önce deprem mi oldu? Deprem mi oldu? 7 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Geri Dön