27 / 09 / 2024

Milyonlarca emekliye kara haber: Maaş zamları çok düşük olacak, çalışandan kesinti yapılacak! 

Milyonlarca emekliye kara haber: Maaş zamları çok düşük olacak, çalışandan kesinti yapılacak! 

OVP ile beraber emeklinin Ocak zammı yüzde 13,45 olarak öngörülmüşt. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir haber verdi ve emekli maaş artışlarının düşük olacağını söyledi. İşte ayrıntılar...




Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, katıldığı bir TV programında çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Bingöl, emeklileri iyi günlerin beklemediğine dikkat çekti. 

Dr. Ozan Bingöl, söz konusu açıklamasında "Emekli aylıklarındaki artışlar düşük olacak" ifadelerine yer verdi. 

Milyonlarca emekliye kara haber: Maaş zamları çok düşük olacak, çalışandan kesinti yapılacak! 

ZAMLAR ÇOK DÜŞÜK OLACAK, ÇALIŞAN EMEKLİDEN KESİNTİ YAPILACAK

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, emekliler için çok düşük maaş yükselişlerinin yaşanacağına ilişkin uyarı yaptı. Bingöl, hükümetin "EYT'nin çok ciddi bütçe yükü vardı" diyerek kesintiler uygulayacağının altını çizdi. 

Ozan Bingöl, emeklilerin başka yerde çalışması halinde aylıklarında çok ciddi kesintilerin olacağını dile getirdi ve "Bu amaçla kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu OVP'de de görüyoruz" şeklinde konuştu. 

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ilişkin Sayıştay raporlarını işaret eden Bingöl, kurumun 5 senede 95 milyar dolarlık alacağını tahsil edemediğine, muhasebe kayıtlarının düzgün bir şekilde tutulmadığına vurgu yaptı. 

Milyonlarca emekliye kara haber: Maaş zamları çok düşük olacak, çalışandan kesinti yapılacak! 

OVP'DEN EMEKLİYE NE KADAR ZAM ÇIKTI? 

Ekonomide 2025-2027 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Programı (OVP) geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. OVP ile ekonomide gelecek 3 yılın rotası çizilirken, enflasyon beklentilerinde güncellemeler yapıldı. 

Bu çeçrevede, OVP'ye göre 2024 yılı için enflasyon hedefi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e çıktı. Gelecek sennenin enflasyon tahmini yüzde 15,2'den yüzde 17,5'e yükseltildi. Enflasyonun 2026'da yüzde 9,7 ile tek haneli seviyelere düşmesi öngörülürken, 2027 yılı enflasyon hedefi yüzde 7 oldu. 

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon hedefi ise yüzde 38 olurken, tahmin aralıklarının alt ve üst noktaları da 2024 yılı için yüzde 34 ve 42 şeklinde belirlendi. Piyasa katılımcılarının beklentileri de yüzde 42 seviyesinde yer alıyor. OVP güncellemesi ile birlikte ekonomi yönetiminin enflasyon beklentisi, Merkez Bankası ile piyasaların tahminleriyle uyumlandı.

OVP'deki yüzde 41,5'lik enflasyon hedefi gerçekleştiği takdirde emekliler, ocak ayı itibarıyla yüzde 13,45 oranında maaş zammı alacak. 

5 milyona kadar olan konutlarda hareketlilik devam eder, genele yayılmaz

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

‘Büyük tufan geliyor’ diyen altın kahini İslam Memiş’ten yeni uyarı!


Geri Dön