06 / 05 / 2024

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme için son gün. Kira geliri olanlar için sınır 7 bin Türk lirası olarak belirlendi. 2021’de elde dedilen zirai, ticari, ücret geliri, serbest meslek kazancı gibi kazançlar için yıllık süre sona eriyor. 



Yalnızca ücret geliri, kira geliri, menkul sermaye iradı ya da diğer kazanç ve iratların biri ya da birkaçından oluşan mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini, kendileri için daha önceden hazırlanan Hazır Beyan Sistemi’nden vergi dairesine gitmeye gerek olmadan güvenli ve hızlı bir biçimde beyan ederek, tahakkuk edilen vergi ödemesini yapabilecek. Hazır Beyan Sistemine GİB’in resmî internet sayfası olan "www.gib.gov.tr"den ulaşılabilecek.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Öte yandan, 2021’deki kazançlara ilişkin verilecek yıllık gelir vergisi beyannamesinin üzerinden hesaplanan gelir vergisinin, Mart ve Temmuz 2022de 2 eşit taksit şeklinde, birinci taksitin damga vergisi ile beraber bugün, 2’inci taksitin 1 Ağustos 2022’ye dek ödenmesi gerekiyor. Mükellefler vergilerini, GİB’in internet sayfasında bulunan anlaşmalı bankalardan ya da tüm vergi dairelerinden ödeyebilecek.

Hazır Beyan Sistemiyle beyan edilen ücret geliri, kira geliri, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi ödemeleri, Hazır Beyan Sistemi’nden “Anlaşmalı Banka Kartı-Kredi Kartı ile Ödeme” bölümünden kredi kartı ya da banka kartıyla 02.00-23.45 saatleri arasında yapılabilecek.


Geri Dön