06 / 05 / 2024

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

Ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme için son gün. Kira geliri olanlar için sınır 7 bin Türk lirası olarak belirlendi. 2021’de elde dedilen zirai, ticari, ücret geliri, serbest meslek kazancı gibi kazançlar için yıllık süre sona eriyor. 



7 BİN TL SINIRI BULUNUYOR

2021 yılında elde ettiği konut kira geliri 7 bin Türk lirasını geçen mükellefler beyanname verecek. Hissedarlardan kişi başına kazanılan konut kira geliri bu tutarı geçen beyanname verecek. Her bir hissedar farklı farklı 7 bin Türk liralık istisnayı vergi hesabında gelirinden düşebilecek.

MASRAFLAR VERGİDEN DÜŞECEK

Konutta yalnızca tek mesken için istisna olurken, eksik kira geliri bildiren ya da kira gelirini beyan etmeyenler bunlardan faydalanamayacak. Bunun dışında kira gelirlerinden eğitim, bağış, sigorta ve sağlık masrafları vergiden düşecek.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bugün son gün: Ödemeyenler…

İstisna haddinin üzerinde konut geliri kazananlar bu istisna oranı düştükten sonra beyanname verebilecek. İstisna oranı yalnızca bir konutta kullanıldığından doalyı birden fazla konuttan kira geliri olanların buna dikkat etmesi gerekiyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Kimler emlak vergisinden muaf? Detaylar belli oldu…


Geri Dön