18 / 05 / 2024

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödemeler 1 Mart'ta başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödemeler 1 Mart'ta başlıyor!

Emlak Vergisi geçtiğimiz sene tespit edilen yeni oranlar üzerinden hesaplanacak. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Ödeme nereye gerçekleştirecek? Kimler emlak vergisinden muaf sayılıyor? Emekliler emlak vergisi ödeyecek mi? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...



ÖDEMELER NEREYE?

Emlak Vergisi borcu bulunup bulunmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen kişiler, bu işlemleri bulundukları belediyelerden ya da e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sağladığı İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebililir. Emlak Vergisi taksitleri gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden ödenebilir. Ayrıca belediyelerin hesabının olduğu banka şubeleri aracılığıyla ödenebiliyor. 

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Ödemeler 1 Mart ta başlıyor!

GECİKME CEZASI VAR MI?

Muafiyet koşullarına sahip olmayan herkes Emlak Vergisi ödemekle yükümlü. Emlak Vergisi’nin ilk ve ikinci taksidi mutlaka belirlenen süre içinde yatırılmalı. Gecikme halinde yüzde 1.6 oranında faiz uygulanıyor.

BU YIL ALANLAR GELECEK YIL YATIRACAK

Konut, arsa, iş yerini elden çıkarmayanlar ile geçtiğimiz sene gayrimenkul alanlar 2022 yılında vergi ödüyor. Yani, 2021 yılında mevcut gayrimenkulü bulunanlar ile 2021 yılında yeni bir gayrimenkul satın alanlar 2022'de Emlak Vergisi’ni ödüyor. Bu sene gayrimenkulünü elden çıkaranlar, bu seneye ait olanverginin tamamını ödemekle yükümlü. Bu sene konut alanların emlak vergisi yükümlülüğü ise 2023 yılında başlayacak.


Geri Dön