27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini akından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart tarihinde başlıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ne zaman ödeneceği, ev sahibi olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her sene mart ve kasım ayına yaklaşılmasıyla beraber yeniden gündeme gelen emlak vergisi ödemeleri için tarih de yaklaşıyor.

Yıl içinde iki defa ödenen emlak vergisi, ödenmediği durumlarda cezai işleme sebep oluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte merak edilen soruların yanıtları...

2024 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri, sahip oldukları konutların vergilerini ödemek için bekleyen vatandaşlar tarafından da arama motorlarında sık sık  araştırılıyor. Her sene mart ve kasım aylarında 2 taksit olarak ödenen emlak vergisi ödemeleri için tarih de yaklaştı. Peki, emlak vergisi hangi tarihler aralığında ödenir?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart ta başlıyor!

EMLAK VERGİSİ HANGİ TARİHLERDE ÖDENİR?

Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisini isteyenler peşin ödeyebileceği gibi isteyenler de taksitler halinde ödeyebiliyor.

Bu yıl içerisinde 2 taksit halinde ödenecek olan emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde, 2. taksiti de kasım ayı boyunca ödenecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi ödemeleri ister TC kimlik numarası ister sicil numarası ile online şekilde yapılabiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri de sorgulanabiliyor.

Ödemeler de veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile ödenebiliyor.


MUAF OLUP ÖDEYEN VATANDAŞLARA PARALARI GERİ VERİLECEK

Kimi vatandaşlar emlak vergisi ödemelerinde muaf tutuluyor. Emekliler, herhangi bir geliri olmayan ev hanımlarını, dul ve yetimleri kapsayan emlak vergisi muafiyetleri kapsamında ödenen paralar da geri veriliyor.

Verilen detaylara göre vergiden muaf olmasına rağmen bu vergiyi ödemiş olan vatandaşlar belediyelere yaptıkları  başvurular sonrasında geriye dönük olarak 5 sene içinde ödedikleri tüm vergiler geri alınabiliyor.

 

Marmara Denizi dün akşam da sallandı: Deprem uzmanı 4 senaryoyu açıkladı! 7.6 büyüklüğünde...

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!


Geri Dön