28 / 04 / 2024

Milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiriyor! Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili 5 soru 5 cevap!

Milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiriyor! Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili 5 soru 5 cevap!

İstanbulluların yüzünü güldüren yarısı bizden kampanyası ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. İşte milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiren kampanya ile ilgili detaylar...



Milyonlarca İstanbullunun yüzünü güldüren 'Yarısı Bizden' kampanyası ile vatandaşlara hibe, kredi ve kira yardımıyla beraber 1.5 milyon Türk Lirası destek verilecek. Zemin ve planın inşaata uygun olmaması halinde isteyenler de mega kent İstanbul dışına çıkabilecek.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre söz konusu kampanya kapsamında ruhsat tarihinden itibaren 24 ay olarak geri ödemesiz dönem uygulanacak. Yani vatandaşlar riskli konutlarını yenilendikten ve yeni konutuna geçtikten sonra ödemelere başlayacak. Eğer inşaat 24 ay değil de 12 ayda tamamlanırsa, vatandaşlar 12 ay daha geri ödemesiz dönemin avantajını da kullanacak.


1. KİRACISI OLDUĞUM KONUT DÖNÜŞÜME GİRİYOR. DESTEK ALABİLİR MİYİM?

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında gayrimenkulü kullanan kişiye bir defalığa mahsus olacak şekilde toplamda 100 bin Türk Lirası taşınma desteği verilecek. Kentsel dönüşüme girecek konutta konut sahibi yaşıyorsa o, kiracı varsa kiracı bu desteği alacak. Böylelikle de dönüşüm sürecinde ilk defa kiracılara bu denli bir ödeme yapılmış olacak.

Milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiriyor! Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili 5 soru 5 cevap!

2. KREDİ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEZSEM NE OLUR?

Söz konusu kredilerin geri ödemeleri Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından takip edilecek. Kredi borcunun zamanında ödenmemesi durumunda Başkanlık tarafından borçlu olan kişiye ihtarda bulunulacak ve süre tanınacak. Verilmiş olan süre içinde kredi borcunun ödenmemesi, kredinin durdurulması ya da iptal edilmesi halinde, kullandırılmış kredilerin ödenmeyen bölümleri genel hükümlere göre takip ve tahsil edilecek.


3. GELİRİM DÜŞÜK OLSA DA KAMPANYADAN YARARLANABİLİR MİYİM?

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında riskli konutta yaşayan hak sahiplerine kredi verilecek. Kredi verilirken, vatandaşların gelir ve kredi puanı durumlarına bakılmayacak


4. EĞER MÜTEAHHİT İNŞAATI YARIM BIRAKIRSA NE OLACAK?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre bu konuta müteahhitten Tamamlanma Sigortası ya da teminat istenecek. İnşaat süresi içerisinde müteahhit iflas eder ve eğer konutları sahiplerine teslim edemezse; devreye sigorta şirketi girecek. Sigorta şirketi, söz konusu inşaatın tamamlanmasını sağlayıp, tüketicilere konutunu teslim edecek. Ayrıca hak sahibi müteahhit eğer işi geciktirirse yüzde 50 karar alıp işi başkasına da devredebilecek.


5. BİNAMIZIN PLANI YENİDEN İNŞAAT YAPIMINA UYGUN DEĞİL. BAŞKA BİR YERDE İNŞAAT YAPABİLİR MİYİM?

Parselin zemin ve plan durumunun yeniden inşaat yapımına uygun olmaması halinde talep edenlerin mega kent İstanbul dışına çıkabilmesinin de önünün açılmış oldu. Eğer zemin çürükse ya da plan değişmişse inşaat yapılamıyorsa ve kat maliklerinin tamamı onayladığında destek ve hibelerden İstanbul'daki başka bir arsadan ya da İstanbul dışından yararlanmak da mümkün olacak.

Yani eğer vatandaş memleketindeki arsasında konut yaptırırsa da 700 bin kredi ve 700 bin hibe alabilecek.

 

Ünlü ekonomist açıkladı! Dolar kuru ne zaman patlar? Bu tarihten sonra altın ve dolarla borçlanmayın!

Ramazan pidesi ne kadar oldu? İstanbul,  Ankara  ve Antalya'da pide fiyatları açıklandı!

480 bin TL'nin aylık getirisini görenler inanamadı! Arabasını, arsasını satan parasını faize yatırdı!


Geri Dön