18 / 05 / 2024

Milyonlarca kişi bilmiyor! Emeklilik, tazminat ve yıpranma payında şok!

Milyonlarca kişi bilmiyor! Emeklilik, tazminat ve yıpranma payında şok!

Yüz binlerce polis memurunun yakından ilgilendiği ve merakla araştırdığı pek çok imkan bulunuyor. Peki polislere ilişkin bu tanınan imkanlar neler? Polislerin hakları neler? İşte ayrıntılar...



SİGORTA PRİM KESİNTİSİ

Kazanılan yıpranma hakkının işverene bir maliyeti var. Çünkü yıpranma uygulanan işlerde çalışanlar için işveren diğer çalışanlara nazaran daha fazla prim ödüyor. Normalde memurlar için işveren kamu kurumu malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına işveren payı olarak yüzde 20 oranında prim yatırırken, bir yıl çalışma karşılığı 90 gün yıpranma alan işlerde görev yapan memurlar için söz konusu sigorta kollarına 5 puan fazla olarak yüzde 25 oranında prim ödüyor. Artırılan prim oranının tamamı işveren tarafından ödeniyor. Yıpranma nedeniyle memura prim farkı yansıtılmıyor. Bu bağlamda da Emniyet’te yıpranma alan görevleri ifa edenler için kamu kurumu yüzde 25 oranında uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim ödüyor.

Milyonlarca kişi bilmiyor! Emeklilik, tazminat ve yıpranma payında şok!

PERSONELE FAYDASI NE?

Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma) emniyet personeline çeşitli faydalar sağlıyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön