27 / 05 / 2024

Milyonlarca kişiye "icra" müjdesi, işte detaylar...

Milyonlarca kişiye

Kamu yönetimi 6 milyon vatandaşın icralık olan 30 milyar liralık borcunu üstlenerek rahat bir nefes aldıracak. Kimler yararlanacak? Nasıl uygulanacak? Paket ne zaman devreye alınacak? Ana hatları belli olmaya başladı...



Yaklaşık 30 milyar liralık bir paket

Uzun süredir üzerinde çalışılan dar gelirliye yönelik destek paketi, icralık olmuş vatandaşa derin bir nefes aldıracak. Ayrıntıları ortaya çıkmaya başlayan paket iki aşamalı olarak hayata geçirilecek. Toplamda 30 milyar liraya yakın bir borcun tasfiyesinin öngören paketin birinci ayağı,  faturalarını ödemediği için icralık olan 5 milyon aileyi kapsayacak. Bu ailelerin alacaklı olduğu şirketler alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterip mahsuplaşma yoluna gidecek ve vergiden düşecek. Böylelikle dar gelirli vatandaşların ödeyemedikleri borçları kamu maliyesi tarafından karşılanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön