06 / 05 / 2024

Milyonlarca kişiye "icra" müjdesi, işte detaylar...

Milyonlarca kişiye

Kamu yönetimi 6 milyon vatandaşın icralık olan 30 milyar liralık borcunu üstlenerek rahat bir nefes aldıracak. Kimler yararlanacak? Nasıl uygulanacak? Paket ne zaman devreye alınacak? Ana hatları belli olmaya başladı...



Hükümetin dar gelirlilere yönelik hazırladığı destek paketinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre yaklaşık 6 milyon vatandaşın icraya düşen borçları devlet tarafından üstlenilerek tasfiye edilecek. Elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturalarını ödemekte zorlanan yaklaşık 5 milyon vatandaşın toplam 2 bin liraya kadar olan borcu silinerek, alacaklı şirketler tarafından vergiden düşürülecek ve böylelikle borç devlet tarafından üstlenilmiş olacak. NTV'de yer alan habere göre Meclisten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek olan destek paketi kapsamında 1 milyona yakın vatandaşın da Varlık Yönetimi Şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan borçları tasfiye edilecek. Toplamda 6 milyon vatandaş bu destek paketinden yararlanmış olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön