19 / 05 / 2024

Milyonlarca kişiye "icra" müjdesi, işte detaylar...

Milyonlarca kişiye

Kamu yönetimi 6 milyon vatandaşın icralık olan 30 milyar liralık borcunu üstlenerek rahat bir nefes aldıracak. Kimler yararlanacak? Nasıl uygulanacak? Paket ne zaman devreye alınacak? Ana hatları belli olmaya başladı...



Paketin 1 milyon kişiyi ilgilendiren ikinci ayağı ise Varlık Yönetimi Şirketlerinin takibine düşen 1 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Bu kapsamdaki vatandaşların 2 bin 500 liraya kadar olan borçları kamu yönetimi üstlenecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarını kapsayan elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi aboneliklerden kaynaklanan borçların ödenmesinde devletin vatandaşlara destek olacağını söyledi. Kamu maliyesine önemli bir yük bindirmeden bu borçların tasfiye edilmesini hedeflediklerini kaydeden Nebati, bu borçlarda alacaklı tarafın şirketler olduğunu, borçluların ise gerçek kişiler olduğuna vurgu yaparak "6 milyon kişi 30 milyar liralık borçtan kurtulmuş olacak" dedi. Nebati sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.”

Söz konusu düzenlemenin çıkarılacak torba yasa yasa kapsamında Meclis'ten çıkarılarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

Dar gelirli ailelere ilaç gibi gelecek yeni destek! Bakan Nebati açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor

Çocuğu olan anne babalar müjde! Devlet 300, 400 ve 600 TL dağıtılıyor! Şimdi başvurun PTT'den hemen alın!

Bakan Nebati’den dar gelirlilere müjde! İki yeni destek açıklanıyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön