27 / 04 / 2024

Vatandaşın borcu siliniyor! Milyonlarca kişiye müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon…

Vatandaşın borcu siliniyor! Milyonlarca kişiye müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon…

Milyonlarca borçlu vatandaşa güzel haber geldi. Temel ihtiyaçlar ile ilgili ödemelerini gerçekleştiremeyen kişiler için hükümet harekete geçti. Borcu nedeni ile hacizlik olan kişilere devlet yardımda bulunacak. İşte detaylar…



Dar gelirli kişilerin vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi zaman zarfının başlaması için yasa çıkması lazım olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyurmuş olduğu 30 milyar Türk Lira büyüklüğündeki borçların silinmesi için icra işleminin başlamış olması kriteri aranacak. Borcu olan fakat icra işlemi henüz başlamayanlar paket dahilinde olmayacak, borcu ise silinmeyecek.

İKİ AŞAMALI 

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; 6 milyona yakın kişinin yaklaşık 30 milyar Türk Lirası civarındaki icralık borcu tasfiye edilecek. Paket iki aşamadan gerçekleşecek.

İlk aşamada 2 bin Türk Lirası’na kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklı olan borçları devlet devralacak.

2 bin Türk Lirası’na kadar olan borç silinecek, icradan düşecek. Bu amaç ile vatandaşların borçlu olduğu şirketler ise icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşmüş olacak.

Bu şekilde bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesi tarafından karşılanmış olacak. Paketin ikinci ayağında ise takibi varlık yönetim şirketleri aracılığı ile yapılan icradaki borçlar ile ilgili düzenleme yapılacak.

1 milyona yakın olan vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 Türk Lirası’na kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenmiş olacak. Bu borçların silinmesi içinse öncelik olarak yasa teklifi hazırlanacak ve meclise sunulacak.

Silineceğine kara verilecek olan borçlar için belli bir tarih belirlenecek. Borçların silinmesi için bir diğer şart da vatandaşın borcu için icra sürecinin başlamış olması gerek. Vatandaşın borcu var ama icraya işlem başlamamış ise kapsama dahil olmayacak.

Vatandaşın borcu siliniyor! Milyonlarca kişiye müjde! Elektrik, su, doğalgaz, telefon…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön