28 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 

2024 yılı itibarıyla tapu işlemlerinde tüm sistem değişiyor. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o değişiklikler....



Yeni yıl ile beraber tapu işlemlerinde de tüm sistem değişecek. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tapu işlemlerinde yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan  açıklamaya göre, Türkiye Tapu uygulaması için düğmeye basıldı. 
Aydınlık'ta yer alan habere göre tapu işlemlerinde dolandırılma ve aldatma gibi işlemlerin önüne geçilmesi için güvenli uygulama devreye sokulacağı öğrenildi. Tapuda yeni dönem, 81 ilde 2024 senesi ile birlikte uygulanmaya başlanacak.

TAPUDA YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLIYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 'Türkiye Tapu' uygulamasının ayrıntılarını duyurdu. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere  göre, Türkiye Tapu uygulamasının öncelikli amacı tapu işlemlerinin tamamen güven altına almak. Verilen bilgilere göre yeni geliştirilen bu sistemle tapu devri, alım satım, miras devri gibi işler güvenli hale getirilecek. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 


NOTERDE TAPU İŞLEMLERİ TEMMUZ'DA BAŞLAMIŞTI


Yaz aylarında, konut, dükkan, iş yeri, arsa, tarla gibi taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin dışında noterliklerde de yapılmasına izin veren söz konusu bu uygulama devreye alınmıştı. Bir taşınmazını satmak isteyen kişi Türkiye Noterler Birliğinin web sitesi üzerinden e-Başvuru yaparak işlem yapmak istediği noterliği seçerek başvuru yapacak. Noterlik, başvuranın taşınmazın gerçek sahibi olduğunu tespit ettikten sonra, başvuru kabul edilerek sıraya alınacak.  Söz konusu başvurunun kabulünden sonra noter taşınmazla ilgili tapu kayıtlarını incelenecek, satış yapmaya engel durum olup olmadığı belirlenecek.

SÖZLEŞMELER NOTER HUZURUNDA İMZALANACAK

Noter incelemesinden sonra söz konusu taşınmazın satışına engel durum bulunmadığının belirlenmesiyle gerekli harç ve tapu döner sermaye hizmet bedelinin ödenmesi için tarafların cep telefonlarına mesaj atılacak. Tüm harç ve masrafların ödenmesinden sonra, taraflar düzenlenen taşınmaz satış sözleşmesini imzalamak için noterliğe davet edilecek. 

Yine verilen bilgilere göre sözleşmeler noter huzurunda alıcı ve satıcı tarafından karşılıklı olarak imzalanacak. İmzalanmış olan sözleşmeler elektronik sisteme kaydedilecek. Son olarak sözleşmelerin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine elektronik ortamda gönderilmesiyle taşınmaz, tapu kütüğüne işlenecek.

 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

Devlet'in 2024'te gayrimenkul satış ve kiralama hedefi 13,2 milyar lira!

Memur ve tüccar zihniyeti arasındaki fark! 


Geri Dön