06 / 05 / 2024

Milyonlarca öğrenci ve veliye müjde! 6 Şubat’ta başlıyor!

Milyonlarca öğrenci ve veliye müjde! 6 Şubat’ta başlıyor!

Öğrencilerin olduğu kadar velilerin de yıllarca yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan okulda yemek meselesi nihayet çözüme kavuşuyor. Konuyla ilgili en yetkili ağızlardan biri bugün yaptığı açıklama ile milyonlarca öğrenci ve veliye müjdeli haberi verdi.



Yıllardır gündeme gelen ancak bir türlü halledilemeyen okullarda yemek meselesi nihayet çözüm buluyor.

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, 6 şubat gününden itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığın tüm birimlerinde çalışmaya başlatıldığını duyurdu.

Milyonlarca öğrenci ve veliye müjde! 6 Şubat’ta başlıyor!

*ÖNCELİĞİMİZ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLER*

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Türk Eğitim-Sen tarafından düzenlenen, ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden ve Nasıl Olmalı’ temasıyla Ankara’da bir otelde çalıştaya konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde önceliğin okul öncesi olacağını duyuran Şensoy, “Okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” diye konuştu.

Bakanlık olarak 2022 senesinde hedefledikleri tüm hedefleri sağladıklarını belirten Şensoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, 2022 hedefinde 3 bin yeni anaokulu 40 bin yeni anasınıfı hedefi bulunduğunu hatırlattı.

Söz konusu hedefleri ikiye katladıklarını ve 6 bin 4 anaokulu oluşturduklarını dile getiren Şensoy, 2021 senesinde yüzde 65 olan okul öncesi 5 yaştaki okullaşma oranının bugün itibariyle yüzde 99’a çıktığını söyledi.


Geri Dön